Επόμενος στόχος η οριστικοποίηση της επιστροφής στην Ευρώπη παρά τις “τρικλοποδιές”

Ο στόχος του Άρη από εδώ και πέρα είναι ξεκάθαρος. Η τρίτη θέση που εξασφαλίζει οριστικά και αμετάκλητα συμμετοχή στο Γιούροκαπ της επόμενης περιόδου, διότι επισήμως η Ευρωλίγκα έχει ξεκαθαρίσει πως μία θέση υπάρχει για την Ελλάδα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και άλλη μία πιθανώς θα δοθεί με wild card.

Ο Άρης έχει έναν δρόμο που τον ξέρει καλά, αλλά είναι δύσκολος και έναν δρόμο που δεν ξέρει και δεν εξαρτάται από αυτόν η διαδρομή του. Κατακτά την τρίτη θέση – ρεαλιστικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει ο φετινός Άρης τρεις φορές τον Ολυμπιακό για να παίξει τελικό – και κερδίζει το απευθείας εισιτήριο για το Γιούροκαπ.

Αν δεν τα καταφέρει θα είναι απλώς το μεγάλο φαβορί για να πάρει μια από τις wild card που θα μοιράσει η Ευρωλίγκα. Στην Αθήνα προφανώς και γνώριζαν ότι η ΑΕΚ δεν θα είχε μεγάλη τύχη αγωνιστικά να περάσει τον Άρη και προετοίμαζαν το έδαφος της wild card. Η ΑΕΚ όμως είναι εκτός τετράδας με ένα πρότζεκτ που απέτυχε παταγωδώς μέσα στο παρκέ κι ας έκανε αναφορές ο Μπερτομέου σε ένα πρόσφατο μπρίφινγκ στη Μαδρίτη…

Ο Άρης οφείλει να διασφαλίσει την θέση του, τα κεκτημένα του, την τουλάχιστον 4η θέση στο πρωτάθλημα και να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό οφείλει να το κάνει η διοίκηση και ο Νίκος Λάσκαρης.

To Top