Μετά τον Λεβαντόφσκι, το χάος: Πάει για αρνητικό ρεκόρ πρώτου σκόρερ η Bundesliga!

Το προηγούμενο καλοκαίρι, δύο από τα πιο επικίνδυνα… κανόνια της Bundesliga, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, αναχώρησαν για άλλες πολιτείες, με την απουσία τους να γίνεται εντονότατη με μια ματιά στη λίστα των πρώτων σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος.

Βλέπετε, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Νίκλας Φίλκρουγκ της 12ης Βέρντερ Βρέμης με 16 μόλις γκολ!

Στη δεύτερη θέση με δύο γκολ λιγότερα ακολουθούν οι Βιντσέντσο Γκρίφο (Φράιμπουργκ) και Ραντάλ Κολό Μουανί (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), ενώ για να βρει κανείς παίκτη των… μεγάλων πρέπει να φτάσει στα 13 τέρματα του Σερτζ Γκνάμπρι – με τους Κρίστοφερ Ενκουνκού (Λειψία) και Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ) να βρίσκονται μαζί του.

Την τελευταία φορά που ο αρχισκόρερ της κατηγορίας τελείωνε τη χρονιά με κάτω από 20 γκολ ήταν το 2015, με τον Αλεξάντερ Μέιερ της Άιντραχτ να έχει 19, ενώ Μάρσιο Αμορόζο Ντόρτμουντ) & Μάρτιν Μαξ (Μόναχο 1860) είχαν από 18 το 2001.

Ακόμη πιο πίσω, το 1996, βρίσκει κανείς τα 17 γκολ του Φρέντι Μπόμπιτς της Στουτγκάρδης, με την επίδοση αυτή να είναι η χαμηλότερη στην ιστορία της Bundesliga – τόσα είχαν και οι Τόμας Άλοφς (Κολωνία) και Ρόλαντ Βόλφαρτ (Μπάγερν Μονάχου) το 1989.

Ασφαλώς ο Φίλκρουγκ πρωτίστως δύναται έστω να ισοφαρίσει τον αριθμό αυτό, ωστόσο είναι σαφές πως τα… κανόνια σίγησαν φέτος στη Γερμανία!

Με τον δε Λεβαντόφσκι, που ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ επτά φορές τις εννέα προηγούμενες χρονιές, στην Μπαρτσελόνα, μοιάζει να έμεινε πίσω του το χάος, με τον Πολωνό να έχει μίνιμουμ 34 τέρματα μεταξύ 2020 και 2020…

To Top