ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μετά το μηδέν στην άμυνα, ζητούμενο η… αποτελεσματικότητα στην επίθεση!

Στα Πηγάδια της Ξάνθης ο Άρης κράτησε για δεύτερη φορά φέτος στο πρωτάθλημα το μηδέν στα μετόπισθεν δείχνοντας βελτίωση στην αμυντική του λειτουργία.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η συνολική αμυντική συμπεριφορά της ομάδας υπήρξε πολύ καλή, με τις γραμμές να είναι κοντά και την άμυνα να ξεκινά από τους επιθετικούς. Αυτό ζητούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας παρουσίας του στην ομάδα ο Μίχαελ Ένινγκ, αυτό και εφάρμοσαν σε καλό βαθμό οι ποδοσφαιριστές του.

Αυτό που… προβλημάτισε όμως τον Γερμανό προπονητή και το επεσήμανε στην συνέντευξη τύπου ήταν το γεγονός πως ο Άρης δεν ήταν αποτελεσματικός επιθετικά.

Για ακόμα ένα ματς η ομάδα δημιούργησε πολλές τελικές προσπάθειες -για πρώτη φορά τόσες φέτος σε εκτός έδρας αγώνα- αλλά πέτυχε μόλις ένα γκολ. Παρότι εν τέλει κρίθηκε υπεραρκετό για να έρθει στο “τρίποντο” όσο ο Άρης… αστοχούσε μπροστά από την αντίπαλη εστία, τόσο έπαιζε με την φωτιά.

Κι αν η Ξάνθη έδειχνε εξαιτίας της συνολικής εικόνας του Άρη αδύναμη να εκμεταλλευτεί την αστοχία των “κιτρινόμαυρων”, ενδεχομένως άλλη ομάδα στο μέλλον να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Και αυτό θέλει να αποφύγει ο Μίχαελ Ένινγκ.

Αυτό που θα δουλέψει αυτή την εβδομάδα ο Γερμανός προπονητής είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καταλήγει πιο εύκολα η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ξέρει πως διαθέτει μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά, απλά λείπει το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, είτε είναι πάσα, είτε σουτ.

Διακρίνει νευρικότητα στους ποδοσφαιριστές του σε αυτό το κομμάτι και άγχος, το οποίο και θέλει να πάρει από τις πλάτες τους, προκειμένου να επιτυγχάνουν πιο εύκολα τέρματα.

To Top