Μεταγραφολογίας το ανάγνωσμα…

“Μεταγραφές”; Είναι η ερώτηση των δημοσιογράφων. “Πρώτα η εφορία”, είναι η απάντηση των διοικούντων της ΚΑΕ Άρης. Είναι γεγονός πως επαφές, συζητήσεις, σκέψεις, για τα τρία κενά που υπάρχουν, γίνονται, όμως δύσκολα θα προχωρήσει οτιδήποτε αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει (τη Δευτέρα) το θέμα της εφορίας.

Ο Άρης δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του στις 9 Οκτωβρίου για το κύπελλο Ελλάδας (η κλήρωση της Γ’ φάσης, τα προημιτελικά δηλαδή θα γίνει την προσεχή Τρίτη στην ΕΟΚ). Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πολύ θα ήθελε να έχει τουλάχιστον δύο από τους τρεις παίκτες που χρειάζεται η ομάδα του σε αυτόν τον αγώνα, δηλαδή σε κάτι περισσότερο από δύο βδομάδες.

Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι πως ο Άρης δοκιμάζει ακόμα τον Ντάριλ Γουότκινς για την θέση του σέντερ. Ο Αμερικανός σέντερ δεν έπεισε τον Αλεξανδρή στα παιχνίδια στο Πράβετς. Αποφασίστηκε όμως να του δοθεί πίστωση χρόνου, πρώτον γιατί ο Γουότκινς δεν πρόλαβε να προσαρμοστεί (ταξίδι από Αμερική, μία προπόνηση, ταξίδι για Πράβετς) στα ελληνικά δεδομένα και δεύτερον γιατί τώρα άρχισε να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας.

Στον Άρη προτείνονται διάφοροι παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Λευκορώσος σέντερ, Άρτσιομ Παραχούσκι (φωτογραφία), ο οποίος υπέγραψε το καλοκαίρι στη Καντού, αλλά οι Ιταλοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοσή του. Ο 24χρονος με ύψος 2,11μ. σέντερ έχει “κασέ” 22.000 δολάρια το μήνα, ποσό απαγορευτικό για τον Άρη, που δεν ασχολείται.

Ο Μαμουτού Ντιαρά είναι παίκτης που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στα… μέτρα του Νέστορα Κόμματου. Είναι παίκτης που παίζει και “3” και “4”, έχει καλό τρίποντο, ξέρει την πόλη και την ελληνική πραγματικότητα, όμως είναι πιο ακριβός από τον Κόμματο και προέρχεται από μια κακή χρονιά στη Σολέ.

Ο Βλάντο Πέτροβιτς είναι η πιο εύκολη λύση για τον Άρη, γιατί μπορεί να κλείσει… τώρα, όμως οι κίτρινοι ψάχνουν κάτι καλύτερο. Οι κίτρινοι έχουν μια λίστα παικτών για την θέση στους φόργουορντ και προσπαθούν να βρουν τον καταλληλότερο βάσει των (λίγων) χρημάτων που διαθέτουν.

Για τον πλέι μέικερ, που είναι ίσως η πιο βασική θέση, υπάρχει στασιμότητα. Ο Άρης δεν έχει καταλήξει αν θα δώσει το χρίσμα του βασικού σε κοινοτικό, Αμερικανό ή Έλληνα. Από την τελευταία κατηγορία υπάρχουν μόνο δύο παίκτες. Ο Κώστας Σλούκας και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Αυτή τη στιγμή και οι δύο έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τη δεδομένη στιγμή και οι δύο μένουν στον Ολυμπιακό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επιστρέφει τη Δευτέρα στις προπονήσεις των ερυθρόλευκων και αυτός θα αποφασίσει αν θα “κοπεί” ή όχι κάποιος από τους δύο. Οι κίτρινοι πάντως ρίχνουν “κλεφτές” ματιές στην αγορά, όμως δεν προκύπτει κάτι καλό πάντα με γνώμονα τα διαθέσιμα χρήματα.

Όλες αυτές οι συζητήσεις, οι συνδυασμοί, τα σενάρια και οι διαπραγματεύσεις έπονται… Προέχει πάνω από όλα η οριστική ρύθμιση του χρέους προς την εφορία, για να μπορέσει η ομάδα (και τυπικά) να λειτουργήσει απρόσκοπτα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης.

To Top