ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετακινήσεις οπαδών και μίνιμουμ 5% των εισιτηρίων ζητούν οι ΠΑΕ, θετική η αστυνομία

Τη θεσμοθέτηση ποσοστού 5% επί των εισιτηρίων, το οποίο θα δίνεται υποχρεωτικά ως μίνιμουμ στους φιλάθλους της φιλοξενούμενη ομάδας, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται, ζήτησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, κατά την πολύωρη συνάντηση ενόψει της παρασκευής του νέου αθλητικού νόμου, με θέμα τα μέτρα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η ηγεσία της Super League (Στράτος, Γκαγκάτσης) εκπρόσωποι από τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος, τη ΔΕΑΒ και την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η Super League ζήτησε να αρχίσουν από τη νέα σεζόν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων κάτι το οποίο φέτος έχει σταματήσει λόγω των αρνητικών εισηγήσεων των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων αλλά και επειδή δεν έχει εκδοθεί η εκ του νόμου απαραίτητη υπουργική απόφαση.

Ειπώθηκε ότι στις μετακινήσεις θα τίθεται επικεφαλής υπεύθυνος από την ΠΑΕ ενώ όσοι μετακινούνται θα έχουν ήδη δώσει το ΑΜΚΑ τους και θα έχουν ταυτοποιηθεί από τις ίδιες τις ΠΑΕ που τους μετακινούν.

Εκ μέρους της Super League ο διευθύνων σύμβουλος, Β. Γκαγκάτσης, ζήτησε να αλλάξει ο νόμος και να πάψουν να προβλέπονται ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο της ΠΑΕ σε περίπτωση τέλεσης επεισοδίων κατά τη μετακίνηση των οπαδών.

Όσον αφορά τις ΠΑΕ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρότειναν να θεσπιστεί ποσοστό μίνιμουμ 5% επί του συνόλου των εισιτηρίων κατά τα διεθνή πρότυπα, το οποίο οι γηπεδούχες ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένες να παραχωρούν στις φιλοξενούμενες και θα μπορούν να συμφωνούν και για μεγαλύτερο ποσοστό αν θέλουν.

Η ΔΕΑΒ ζήτησε από την Αστυνομία να σταματήσει να βγάζει συνεχώς απαγορευτικά στις μετακινήσεις οπαδών, όπως έκανε και για παιχνίδι που έγινε στις 13/3, Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης.

Η εισήγηση της αστυνομίας η οποία απορρίφθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος επέτρεψε να γίνει μετακίνηση.

Η Αστυνομία, πάντως, δεν έδειξε αρνητική στο ενδεχόμενο της άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Για το θέμα της κάρτας φιλάθλου η Super League και οι ομάδες ζήτησαν να μην ισχύσει υποστηρίζοντας ότι ο συνδυασμός της χρήσης καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αρκεί για τον εντοπισμό όποιων έχουν παραβατική συμπεριφορά.

Για τις ποινές που επιβάλλονται στους οπαδούς που συλλαμβάνονται για επεισόδια, η Super League ζήτησε να μην αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων των δικαστηρίων αλλά να υπάρχει ταυτόχρονα με τη σύλληψη η παρεπόμενη ποινή της απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Μπήκε θέμα για το ποιος μπορεί να επιβάλλει την ποινή και ειπώθηκε ότι αυτήν την ποινή μπορεί να την επιβάλει ο εισαγγελέας όταν κινείται αυτόφωρη διαδικασία.

Για το θέμα των σεκιούριτι, ειπώθηκε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και συζητήθηκε το θέμα της πιστοποίησής τους από άλλον φορέα και όχι από την ΕΠΟ όπως συμβαίνει τώρα. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο ένας εκπρόσωπος της Super League γέλασε δυνατά και είπε «ποια ΕΠΟ;»!!!

Ο Βασιλειάδης ζήτησε να σταλούν όλες οι προτάσεις εγγράφως, δεν πήρε θέση για κανένα θέμα και από τη Super League του είπαν ότι οι προτάσεις θα σταλούν μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός…

To Top