Μεταξάς: “Καλή ομάδα ο Άρης, ο Μάντζιος κάνει καλή δουλειά, είμαι περίεργος πώς θα σταθούμε”

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς είπε ότι είναι περίεργος πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα του στο φιλικό με τον Άρη. Προανήγγειλε αποχωρήσεις μέσω δανεισμών.

Ο Μεταξάς έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τη βελτίωση των «κυανόλευκων» και τις επικείμενες αποχωρήσεις μέσω δανεισμών. Τόνισε ότι ο Πήλιος αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός (δοκιμάζεται στον Ηρακλή) και ότι τις προσεχείς ημέρες θα παρθούν αποφάσεις και γι’ άλλα παιδιά του ρόστερ.

Για την εικόνα που έχει από τα φιλικά και τις προπονήσεις κι αν ήταν θετικό το ότι δεν ξεκινάει αυτή την εβδομάδα το πρωτάθλημα:

«Δεν βάλαμε ακόμα γκολ, δεν κερδίσαμε κάποιο φιλικό, οπότε το να πω πολλά καλά δεν μ’ αρέσει. Βλέπω όμως μία βελτίωση κι αυτό είναι καλό. Τα παιδιά βγάζουν πράγματα από την προπόνηση. Στα πρώτα δύο φιλικά λέγαμε για ένα καλό ημίχρονο που σίγουρα δεν φτάνει, αλλά στο τρίτο φιλικό θεωρώ ότι είχαμε δύο καλά ημίχρονα. Κι εκεί υπήρχαν βέβαια κάποια διαστήματα πιο καλά ή πιο μέτρια. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και δεχτήκαμε ένα γκολ από στατική φάση. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, αλλά γενικά βλέπω μία βελτίωση».

Για το φιλικό με τον Άρη κι αν εκεί θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα:

«Σε κάθε προπόνηση βγαίνει πάντα και από ένα συμπέρασμα, δεν είναι τίποτα οριστικό. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή στα παιδιά να δείξουν τι ξέρουν και αν μπορούν προσφέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτό που είχαν προσφέρει μία μέρα πριν. Ο Άρης είναι όντως καλή ομάδα, είδα 3 παιχνίδια του, είναι καλός και ατομικά, αλλά και ομαδικά, κάνει πολύ καλή δουλειά ο συνάδελφος και είμαι περίεργος να δω πώς θα σταθούμε στο γήπεδο».

Αν η φιλοσοφία του είναι να κρατάει την κατοχή μπάλας η ομάδα του ή τα χαρακτηριστικά των παικτών του τον οδηγούν στο να ψάχνει τις αντεπιθέσεις:

«Δεν είναι απόλυτο τίποτα από τα δύο. Γιατί να κρατάω εγώ την μπάλα αν η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορώ να περάσω; Αν όμως είναι κλειστή, δεν θα πάω με το κεφάλι να βαρέσω σε τοίχο. Θέλει λίγο κράτημα της μπάλας σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας μην πούμε πολλά τακτικά, αλλά θέλω να ξέρουμε να δουλεύουμε και τα δύο. Το μυστικό είναι να γνωρίζουμε πότε είναι ανοιχτή η πόρτα του αντιπάλου και πότε κλειστή, πότε θέλει κράτημα και πότε γρήγορη αντεπίθεση. Αυτό θέλουμε να το βελτιώσουμε».

Για τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να έχει έρθει σε ρήξη με τον κ. Ντουρουντό:

«Δεν τα γνωρίζω, αλλά θα σας πω το εξής. Κάποια στιγμή είπα στα παιδιά τι θεωρείται ότι είμαστε εδώ, φίλοι ή οικογένεια; Μου είπαν όλοι οικογένεια και συμφωνώ μαζί τους. Σε μια οικογένεια υπάρχουν και οι διαφωνίες και οι αγάπες. Όταν όμως χρειάζεται η οικογένεια, τότε όλοι είναι ο ένας δίπλα στον άλλον. Δεν ξέρω τι ακριβώς γράφτηκε για να σας απαντήσω, αλλά είμαστε μία οικογένεια με πολλά άτομα, με πολλές σκέψεις, τα συζητάμε και βγαίνουμε μαζί έξω προς μία κατεύθυνση».

Για την απουσία του Πήλιου από την προπόνηση κι αν αυτό σημαίνει ότι αποχωρεί:

«Θα πάει δανεικός ο Πήλιος. Δεν ξέρω αν έπεσαν οι υπογραφές (σ.σ. υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ηρακλή στον οποίο πήγε για δοκιμή). Τα τελευταία δύο χρόνια είχε λίγα επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Αυτό κάνει κακό σε κάθε παίκτη. Είναι πολύ άσχημο να κάθεται κάποιος στον πάγκο. Πρέπει να πάνε κάπου αυτά τα παιδιά να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Το θεωρώ καλή λύση, γιατί αν γυρίσει σ’ εμάς θα είναι πιο έτοιμος, απ’ ό,τι αν καθίσει και τρίτη χρονιά στον πάγκο».

Αν θα παρακολουθεί κάποιος την εξέλιξη των δανεικών, ώστε να μη καταντάει δώρο-άδωρο ο δανεισμός:

«Εννοείται, δεν φεύγουν και τους ξεχνάμε. Μιλήσαμε πολύ ωραία με τον Πήλιο, συμφώνησε κι εκείνος ότι ήταν μια καλή λύση και προχωρήσαμε».

Αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες τον δρόμο του δανεισμού:

«Αυτό που είπα ισχύει για όλους τους παίκτες. Κάναμε ένα φιλικό με την Κ19 και το κάναμε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, γιατί είναι πολύ άσχημο να κάθεται ένας παίκτης χωρίς παιχνίδια. Η καλύτερη προπόνηση είναι τα παιχνίδια. Αν του ‘κλέψεις’ του παίκτη το παιχνίδι και μείνει 5-6-7 εβδομάδες εκτός και δεν έχει ούτε φιλικό 90λεπτο στα πόδια του, μετά τον βάζεις αλλαγή 10 λεπτά και λες γιατί δεν μπορεί το παιδί. Μα δεν μπορεί γιατί ήταν 7 εβδομάδες έξω. Πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε όλα τα παιδιά να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν στα 90 λεπτά».

Αν ελήφθησαν αποφάσεις για τους άλλους νεαρούς που προορίζονται για δανεικοί:

«Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, θα το ανακοινώσουμε όταν είναι η ώρα».

Ποιος θα είναι ο συνδετικός κρίκος του τεχνικού επιτελείου με τις υποδομές και πώς είδε την Κ19 στο δίτερμα:

«Ο κ. Στάικος θα είναι ο συνδετικός μας κρίκος. Μου άρεσαν τα παιδιά, καλά δουλεμένη ομάδα, μας έβαλαν και το γκολ, που ήρθε πάλι από στημένη φάση κι εκεί πρέπει σίγουρα να δουλέψουμε εμείς λίγο παραπάνω. Μου άρεσαν γιατί προσπάθησαν να παίξουν μπάλα, δεν φοβήθηκαν και δεν βαρούσαν την μπάλα μακριά για να φύγει από την περιοχή τους. Εννοείται ότι οι επαγγελματίες ήταν πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και θα νικούσαν, αλλά πήγαν καλά τα παιδιά».

To Top