Μεταξάς: «Πρέπει να σταματήσουμε τον Άρη, να μην δημιουργήσει ευκαιρίες»

Το επιθετικό στυλ του Άρη αρέσει πολύ στον Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος γνωρίζει πως είναι μια ομάδα που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Αυτό τον ρυθμό θα προσπαθήσει να σταματήσει το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε στα εξής…

Για το πόσο η διακοπή σε συνδυασμό με τις απουσίες των διεθνών μπορεί να φέρει μία αγωνιστική χαλαρότητα: «Ακριβώς αυτό είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές, το έχω ζήσει κι σε άλλες ομάδες , ειδικά μετά από μία νίκη χαλαρώνεις. Προσπαθήσαμε όμως να μη χαλαρώσουμε γιατί βάλαμε διπλές προπονήσεις, βάλαμε βάρη, σε ελεύθερες μέρες κάποια τρεξίματα ώστε το μυαλό μας και το σώμα μας να μη χαλαρώσει και από ό, τι είδα σήμερα στην προπόνηση πάμε καλά. Ξεκινήσαμε λίγο χαλαρά, μετά ανεβάσαμε ρυθμούς και ελπίζω αυτούς τους ρυθμούς να έχουμε και στο παιχνίδι με τον Άρη».

Για εάν το γεγονός πώς Μορέιρα και Μιλιντσεάνου δεν είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές αν έδωσε έξτρα χρόνο στην ομάδα: «Για παράδειγμα τον Μορέιρα που δεν τον είχαμε άλλες φορές σε αυτά τα διαλείμματα κάναμε εντατικά μαζί του και ατομική που του άρεσε πολύ και προσπαθούμε έτσι να λύσουμε κάποια πράγματα που βλέπουμε στον αγωνιστικό τομέα. Πάντα είναι τιμή να πας να παίξεις με τη χώρα σου αλλά αν λείπεις δυο εβδομάδες και δεν παίξεις κιόλας και γυρνάς μετά πίσω, έχεις αυτά τα ταξίδια με τα χιλιάδες χιλιόμετρα σε δυσκολεύει μετά να βρεις τον ρυθμό».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ στο ματς με τον Άρη για να μην υπάρχουν τα θέματα όπως στο φιλικό το καλοκαίρι: «Το είπα το καλοκαίρι και το ξαναλέω. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ο Άρης στον αγωνιστικό τομέα. Μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν με -6, κάτι που είναι δύσκολο και φαίνεται στο ταμπλό. Μπορώ να πω, αν πάρουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, εγώ τουλάχιστον από τα παιχνίδια που είδα είναι η ομάδα με την πιο μεγάλη ταχύτητα. Όταν λέω ταχύτητα όχι σε τρέξιμο αλλά σε ρυθμό. Ρυθμό είχαν και οι δυο ομάδες αλλά ο Άρης δείχνει αυτό τον ψηλό ρυθμό και εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε κόντρα σε αυτό τον ρυθμό. Σκεφτήκαμε κάποια πράγματα αλλά θα δούμε αν πιάσουν το Σάββατο».

Για το εάν η ομάδα μας μπορεί να ακολουθήσει έναν τέτοιο ρυθμό ή να σπάσει αυτό του αντιπάλου: «Θα το δούμε».

Για το εάν το κλειδί του ματς θα είναι η άμυνα ή ποιος θα επιτεθεί καλύτερα: «Να ξεκινήσω από την επίθεση του Άρη. Μπορεί να μην έβαλε τα γκολ αλλά δημιουργεί συνέχεια ευκαιρίες. Σε πολλά παιχνίδια πιστεύω είναι τυχαίο που η μπάλα τελικά δεν πέρασε τη γραμμή. Το θέμα το δικό μας είναι να μην δημιουργήσουν τόσες ευκαιρίες. Γιατί στις 5 ευκαιρίες μπορεί να μη μπει γκολ, στις 10 να μπει ένα και στις 20 να μπουν δυο. Από τη μεριά μας, σε ένα παιχνίδι το κάναμε και βάλαμε παραπάνω από ένα γκολ και να προσπαθήσουμε συνέχεια να βάζουμε και δεύτερο και τρίτο γκολ»

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Όχι δεν έχουμε προβλήματα. Εκτός από τα γνωστά, με Κόντε και Τριάδη».

Για το με πόσους βαθμούς θα ήταν ευχαριστημένος με το τέλος του πρώτου γύρου: «Αν σας πω τώρα ότι θέλω να πάρω τέσσερις βαθμούς θα με ρωτήσετε ρε Μεταξά που θες να χάσεις, που θες να αφήσεις βαθμούς; Πουθενά δεν θέλω να χάσω οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση μιας και έχω πει από την αρχή δεν θέλω να μπαίνω σε τέτοιες σκέψεις. Θέλω να πάρω το μέγιστο που μπορώ από όλα τα παιχνίδια. Αν είναι ένας βαθμός ο στόχος μου και κάνω ένα μικρό λάθος πάλι μηδέν θα πάρω, 99,9% να είμαι σωστός με τα παραμικρό λάθος θα φύγω με μηδέν πόντους για αυτό δεν πάω έτσι σε κανένα παιχνίδι».

Για το αν παίζει ρόλο στην Εθνική ότι δεν έχει πολλούς παίκτες που να αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν μπορώ να απαντήσω αλλά θα πω το εξής, άλλες χώρες όπως Βέλγιο, Ολλανδία, παίζει κανένας παίκτης στις ομάδες της χώρας του;. Από εκεί και πέρα είμαι πολύ μακριά από την Εθνική σήμερα και η δουλειά μου δεν είναι να κρίνω τα πράγματα που γίνονται στην Εθνική αλλά στον ΠΑΣ».

To Top