Μεταφέρουν αθλητικό εξοπλισμό από το ΟΑΚΑ (video)

Αδειάζει το ΟΑΚΑ μετά την ανακοίνωση για αναστολή όλων των δραστηριοτήτων λόγω προβλημάτων στο στέγαστρο Καλατράβα. Από νωρίς το πρωί φορτηγά και αυτοκίνητα ομάδων μεταφέρουν αθλητικό εξοπλισμό που υπήρχε στο γήπεδο. Η εικόνα και στον προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ είναι εντελώς διαφορετική σήμερα σε σύγκριση με άλλες ημέρες δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που πήγαιναν στο σημείο για περπάτημα ή τρέξιμο.

Μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Σπυράκος τόνισε ότι «η συνήθης τακτική σε τέτοια έργα είναι να γίνεται συνεχής παρακολούθηση και μάλιστα με βάση συγκεκριμένη διαδικασία. Η πρακτική λέει ότι γίνεται έλεγχος με διάφορες μεθόδους και μάλιστα υπάρχει τεχνολογία με την οποία μπορείς να εντοπίσεις πού υπάρχει πρόβλημα και το μέγεθός του. Με αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνεις προτού επιδεινωθεί και το επισκευάζεις. Γιατί αν δεν παρέμβεις άμεσα και το αφήσεις, με την πάροδο του χρόνου υπάρχει και μεγαλύτερη επιδείνωση και μεγαλύτερο κόστος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έπρεπε οι έλεγχοι να γίνονται τακτικά εδώ και χρόνια. Οι φθορές, οι ελλείψεις κλπ δεν έχουν φροντιστεί όπως θα έπρεπε. Και είναι ένα θέμα ευρύτερο των υποδομών. Σε άλλες χώρες υπάρχει αυστηρότερη παρακολούθηση και έλεγχος των υποδομών. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο ατύχημα από αυτό το γεγονός και πρέπει να μας γίνει μάθημα να αρχίσουμε να ψάχνουμε και σε άλλες κατασκευές. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο ΟΑΚΑ και πρέπει να παρέμβουμε ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του κτιρίου. Οπωσδήποτε το κόστος για την τοποθέτηση οργάνων παρακολούθησης είναι πολλαπλάσια μικρότερο αν δεν φροντίσεις να παρέμβεις έγκαιρα στα προβλήματα που διαπιστώνονται».

To Top