Μετροπολιτάν και Μονακό ενδέχεται να παίξουν στο Roland Garros κάποιον από τους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος

Η Μονακό και η Μετροπολιτάν είναι οι δύο φετινές φιναλίστ του γαλλικού πρωταθλήματος. Η σειρά των τελικών είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Πριγκιπάτο το προσεχές Σάββατο (10/6, 21:30), ενώ και το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί επίσης στο Salle Gaston Medecin. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει για την ώρα το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο τρίτος και ο τέταρτος-αν χρειαστεί, αφού ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες- αγώνας με οικοδέσποινα την ομάδα του Βίκτορ Γουεμπανιαμά.

Το Palais des Sports Marcel Cerdan του Παρισιού, που είναι και η φυσική έδρα της Μετροπολιτάν, μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 2.814 άτομα και δεν θα είναι διαθέσιμο στις 17 Ιουνίου, όταν και έχει προγραμματιστεί το Game 4 (αν και εφόσον χρειαστεί) των τελικών στην LNB, λόγω μίας παράστασης που θα δώσει εκεί ο κωμικός Ινές Ρεγκ. Κάπως έτσι, ο σύλλογος ψάχνει ένα μεγαλύτερο χώρο για τα κρίσιμα αυτά ματς. Εξάλλου, αυτά θα είναι και τελευταία που θα δώσει στη Γαλλία ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, προτού μετακομίσει στο ΝΒΑ και τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Μία εναλλακτική είναι η Accor Arena του Παρισιού, αυτό που κάποτε γνωρίζαμε ως Μπερσί, την οποία χρησιμοποίησε πρόσφατα η Μετροπολιτάν σε αγώνα με την Μπουργκ.

Η άλλη επιλογή που εξετάζει η ομάδα του Βενσάν Κολέ είναι το κεντρικό court του Roland Garros, το θρυλικό Philippe Chatriet (σ.σ. αφού κλείνει η οροφή), στο οποίο έπαιξε τον περασμένο Οκτώβριο η Παρί με την Μονακό. Το γαλλικό όπεν ολοκληρώνεται εξάλλου στις 11 Ιουνίου, οπότε δεν θα υπάρχει κανένα κώλυμα στη χρήση του Philippe Chatriet για μπασκετικό αγώνα.

 

To Top