Με ήρωα τον Κέπα η Τσέλσι πήρε το Σούπερ Καπ από τη Βιγιαρεάλ στα πέναλτι (videos)

Με ήρωα τον Κέπα που έπιασε δύο πέναλτι, δικαιώνοντας τον Τούχελ που τον έριξε στο 119′ για τη ρωσική ρουλέτα, η Τσέλσι επικράτησε 6-5 της Βιγιαρεάλ στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Έσπασε την «κατάρα» η Τσέλσι! Μετά από 3 συνεχόμενους χαμένους τελικούς στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, οι «μπλε» έφτασαν στο τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία τους, αφού επικράτησαν 6-5 της Βιγιαρεάλ στα πέναλτι (1-1 στα 120’).

Απρόσμενος πρωταγωνιστής των Λονδρέζων ο τερματοφύλακας Κέπα, που μπήκε ως αλλαγή στο 119’ και δικαίωσε απόλυτα τον Τούχελ, αφού απέκρουσε δύο πέναλτι των Ισπανών στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ προηγήθηκε στο 27’ με τον Ζίγιες κι έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο έπεσε η απόδοσή της μετά την ανάπαυλα και τιμωρήθηκε.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και κυριάρχησε απόλυτα, με τον Ζεράρ Μορένο να ισοφαρίζει στο 73’.

Στα πέναλτι, οι παίκτες της Τσέλσι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι κι έφτασαν στην «κούπα», ενώ η επιλογή του Τούχελ για χρησιμοποίηση του Κέπα κάτω από τα γκολπόστ αποδείχθηκε ιδανική, αφού ο Ισπανός πορτιέρε απέκρουσε δύο εκτελέσεις των αντιπάλων.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Χάβερτς Απόκρουση

Ζ. Μορένο 0-1

Αθπιλικουέτα 1-1

Μαντί Απόκρουση

Αλόνσο 2-1

Εστουπινιάν 2-2

Μάουντ 3-2

Μόι Γκόμεθ 3-3

Ζορζίνιο 4-3

Ράμπα 4-4

Πούλισικ 5-4

Φόιτ 5-5

Ρίντιγκερ 6-5

Αλμπιόλ Απόκρουση

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (3-4-2-1): Μεντί (119’ Κέπα) – Ζουμά (65’ Κρίστενσεν), Τσαλόμπα, Ρίντιγκερ – Χάντσον-Οντόι (82’ Αθπιλικουέτα), Καντέ (65’ Ζορζίνιο), Κόβασιτς, Αλόνσο – Ζίγιες (43’ Πούλισικ), Χάβερτς – Βέρνερ (65’ Μάουντ)

Βιγιαρεάλ (4-3-3): Ασένχο – Φόιτ, Αλμπιόλ, Π. Τόρες, Πεντράθα (58’ Εστουπινιάν) – Καπού (70’ Γκασπάρ), Αλμπέρτο Μορένο (85’ Μορλάνες), Τριγέρος (70’ Μόι Γκόμεθ) – Πίνο (91’ Μαντί), Ντιά (85’ Ράμπα), Ζ. Μορένο

To Top