Με ήρωα τον Τζολάκη ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα πέναλτι

Με ήρωα τον Κωνσταντή Τζολάκη που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες, αν και έχασαν με 1-0 στον κανονικό αγώνα, σκορ που έμεινε και στην παράταση, επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε και στους «4» του Europa Conference League θα αντιμετωπίσουν την Αστον Βίλα στις 2 και 9 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση και στα 90 λεπτά (χαμένο τετ α τετ του Μασούρα στο 80′) και στην παράταση (δοκάρι σε κεφαλιά του Ιμπόρα στο 103′) και τελικά την πήρε στα πέναλτι με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που απέκρουσε τρία πέναλτι της Φενέρμπαχτσε.

Η παράταση ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Ντόη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε καθώς ελάχιστα αργότερα ο Στίλερ σφύριξε λήξη κι έστειλε τη διαδικασία της πρόκρισης στα πέναλτι.

Ο Ελ Κααμπί έκανε το 1-0, ο Τζολάκης απέκρουσε το σουτ του Τάντιτς και ο Λιβάκοβιτς του Ελ Αραμπί, ο Μπατσουαγί έκανε το 1-1, ο Όρτα το 2-1, ο Ουντέρ έπεσε στο τείχος του Τζολάκη, ο Μασούρας έγραψε το 3-1 και ο Τζικού το 3-2, ο Ροντινέι είδε τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει και την μπάλα από το οριζόντιο δοκάρι να σκάει πάνω στη γραμμή, αλλά… κανένα πρόβλημα: ο Τζολάκης απέκρουσε και το πέναλτι του πολύπειρου Μπονούτσι και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει με μια τεράστια πρόκριση…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 120΄+3 Ντόη (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμάνσκι – Ορτέγκα, Ποντένσε, Τζολάκης, Ντόη, Μασούρας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100΄ Σογιουντσού), Καντιόγλου, Γιουκσέκ (120΄+2 Μπονούτσι), Φρεντ (86΄ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106΄ Κρούνιτς), Καχβετσί (86΄ Ουντέρ), Τζέκο (73΄ Μπατσουαγί), Τάντιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (90΄ Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (109΄ Όρτα), Φορτούνης (109΄ Ελ

To Top