ΑΠΟΨΕΙΣ

Με ή χωρίς ban στόχος η διατήρηση του (ελληνικού) κορμού

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης και έχει άμεση επίπτωση στο αγωνιστικό τμήμα σήμερα δεν είναι άλλο από τα ban και τον αυστηρό περιορισμό στο χτίσιμο του ρόστερ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ευχή όλων αποτελεί η διοίκηση Γουλιέλμου να καταφέρει να άρει τα ban, ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει να ενισχυθεί όπως θέλει και μπορεί, κινούμενη πάντα βάσει των οικονομικών της δεδομένων. Ενδεχομένως το αγωνιστικό μπάτζετ να είναι κατά το δύναμιν υψηλότερο – το είχε σημειώσει σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Γουλιέλμος- τη νέα χρονιά, κάτι που σημαίνει πως όσοι παίκτες παραμείνουν στην ομάδα μπορεί να έχουν (μια μικρή) αύξηση αποδοχών.

Υπενθυμίζεται πως οι περισσότεροι παίκτες υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι διετή συμβόλαια, με τον Άρη να τα προσφέρει ως διαπραγματευτικό όπλο για να έχει τη δυνατότητα και τον πρώτο λόγο παραμονής τους στο ρόστερ και τη νέα σεζόν, δεδομένου πάντα του άλυτου μέχρι σήμερα προβλήματος με τα ban. Ωστόσο, αυτό δε μεταφράζεται αυτομάτως στο ότι όσοι είχαν υπογράψει διετή συμβόλαια έχουν σίγουρη μια θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς, καθώς οι συμφωνίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να «σπάσουν» χωρίς ιδιαίτερο κόστος και από τις δύο πλευρές. Η δέσμευση που υπάρχει εκατέρωθεν είναι περισσότερο… ηθική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με ή χωρίς ban, και αφήνοντας προς το παρόν το ζήτημα του προπονητή -η ΚΑΕ ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την παραμονή του Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο και τη νέα σεζόν- ο Άρης πρέπει να κρατήσει σταθερό τον αγωνιστικό κορμό του και δη τους Έλληνες παίκτες.

Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Φλιώνης και Βασίλης Τολιόπουλος είναι η τριάδα των Ελλήνων που ο Άρης θέλει και πρέπει να κρατήσει. Οι δύο πρώτοι είναι παιδιά του συλλόγου, έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, ενώ ο τρίτος μένει ελεύθερος και υπάρχει καταρχήν κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών για παραμονή. Και οι τρεις βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό, έχουν περιθώρια βελτίωσης και έδειξαν πως «δένουν» πολύ καλά στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Με τον Άρη της νέας σεζόν δεσμεύονται και οι Βασίλης Χρηστίδης (21χρ.), Στράτος Βουλγαρόπουλος (18χρ.), ενώ ο Διαμαντής Σλαφτσάκης με τις εμφανίσεις του, το πάθος και την ενέργειά του έδειξε πως αξίζει να παραμείνει στην ομάδα. Αντίθετα οι Δημήτρης Βεργίνης και Γιώργος Αγγέλου δε βοήθησαν όσο θα ήθελαν την ομάδα, ταλαιπωρήθηκαν και από αρκετά προβλήματα (τραυματισμοί, ιώσεις) χωρίς να πάρουν πάντως και ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Όσον αφορά τους ξένους; Όλα θα κριθούν από την άρση ή μη των ban που είναι σε ισχύ. Αν το πρόβλημα διατηρηθεί, τότε ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους περισσότερους εξ αυτών. Διαφορετικά, σίγουρα αρκετοί θα αποχωρήσουν, όμως δε θα είναι απίθανο να παραμείνουν κάποιοι στην ομάδα ακόμα και χωρίς τα ban.

ΥΓ: Για τους παίκτες της εφηβικής ομάδας που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και το αν και κατά πόσον μπορούν να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα θα αναφερθούμε μετά το πέρας του Πανελληνίου (1-5 Μαΐου). Προέχει λοιπόν η τελική φάση στην οποία άπαντες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, με την ευχή ο Άρης να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της Ελλάδας στο εφηβικό.

To Top