«Με αισιοδοξία και πίστη κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Για το γυναικείο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη, που θα γίνει επίσης την Κυριακή αλλά στην Τριανδρία (11:30), μίλησε ο προπονητής του Άρη, Ηρακλής Μακρίδης, στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα κατέβει με αισιοδοξία για τη νίκη.

Αρχικά, ο κ. Μακρίδης αναφέρθηκε στη διεθνή παίκτρια του Άρη, Μαρία Μήτκου, που χθες αγωνίστηκε στο ματς με τη Βοσνία, είπε: «Η Μαρία στην Εθνική παίζει αριστερά, ενώ στον Άρη παίζει στο κέντρο. Η επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι σεβαστή. Κρίνει ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας. Πιστεύω πως η παρουσία της ήταν θετική. Δεν έκανε λάθη και ήταν σίγουρη για τις ενέργειες της. Περιμένω πολλά πράγματα από τη Μαρία. Ήθελα περισσότερες πρωτοβουλίες. Έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτό που έδειξε και έχει το ταλέντο για να τις αναδείξει.

Συνεχίζοντας, μίλησε για την στελέχωση των Εθνικών ομάδων και με άλλα κορίτσια του συλλόγου: «Είναι πολύ τιμητικό για εμάς το να είναι παίκτρια του Άρη μέλος της Εθνικής ομάδας. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό. Διαθέτουμε και άλλα κορίτσια που αξίζουν να είναι στην Εθνική. Για παράδειγμα η Χωτουριάδου και η Καρκατζίνου έχουν δοκιμαστεί, είναι στις προεπιλογές της εθνικής και περιμένουν να κληθούν. Και στα κλιμάκια έχουμε στείλει αθλήτριες του Άρη. Θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση. Μας αξίζει.
Είναι δύο-τρία κορίτσια που είναι έτοιμα να προσφέρουν στην Εθνική. Δεν το ζητούμε επειδή είμαστε Άρη και απλά μας αρκεί η παρουσία, αλλά με κριτήριο την προσφορά στην ομάδα».

Για την παρουσία του κόσμου στην χθεσινή ευρωπαϊκή αναμέτρηση και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Κλεάνθης Βικελίδης οι οπαδοί του Άρη, δήλωσε: «Έγινε μια σημαντική προσπάθεια από την πλευρά μας μέσα από τις ακαδημίες, από σχολεία, για να προωθήσουμε το παιχνίδι και έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Θέλαμε να ομορφύνουμε την ατμόσφαιρα και να δώσουμε στην εθνική την δυνατότητα να αγωνιστεί μπροστά σε ένα ζεστό κοινό. Το ποδόσφαιρο γυναικών βρίσκεται σε αρχικά στάδια ακόμη. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν με βάσει την εικόνα που θέλουμε να δείξουμε. Βλέποντας και το χθεσινό ευρωπαϊκό παιχνίδι διαπιστώνω ότι στην πλειοψηφία λειτουργούμε ερασιτεχνικά έχοντας επαγγελματικά πρότυπα. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη πίεση και πιο σωστό προγραμματισμό».

Για τον προσεχή αγώνα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τριανδρίας, ανέφερε: «Από μας υπάρχει αισιοδοξία και πίστη στη νίκη. Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που μας έχουν επηρεάσει όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας αλλά είναι ένα ντέρμπι και θέλουμε πάση θυσία να κερδίσουμε.
Οι αθλήτριες μας είναι κορίτσια που αγαπούν τον σύλλογο, έχουν φιλότιμο και πίστη, πονάνε και προσπαθούν για τη φανέλα.
Παρότι μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα κορίτσια δείχνουν επαγγελματισμό, ματώνουν για τη φανέλα».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας, σημείωσε: «Διαθέτουμε μια νεανική ομάδα. Στόχος μας είναι να θέσουμε τις βάσεις. Να δημιουργήσουμε ένα κορμό ούτως ώστε του χρόνου με τις κατάλληλες προσθήκες και σταθερά βήματα να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις».

To Top