ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με «ασπίδα» η Ferrari του Φέτελ

Το νέο προστατευτικό κάλυμμα με την ονομασία Shield προστέθηκε ήδη στο αυτοκίνητο του Φέτελ και ο Γερμανός θα είναι ο πρώτος που θα το αξιολογήσει. 

Μια ακόμα ιδέα για την προστασία της κεφαλής των οδηγών από συντρίμμια που πιθανώς θα εκτοξευτούν προς το μέρος τους, θα δοκιμαστεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου, με την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών στο Σίλβερστοoυν της Βρετανίας.

Ο «τυχερός», που πρώτος θα διαπιστώσει τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα του Shield, όπως ονομάζεται το διαφανές προστατευτικό από συνθετικό υλικό, θα είναι ο πιλότος της Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος δεν είχε ξαναδεί την «ασπίδα», παρά μόνο εικονικά σε οθόνη υπολογιστή. Οπότε δεν έχει τίποτα να προδικάσει. Οτιδήποτε χρειαστεί θα αναφερθεί μετά την δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες.

Το Shield έχει προκριθεί από τη FIA έναντι του Halo, της αρχικής πρότασης για την προστασία των οδηγών που είχε προτείνει η Mercedes. Μάλιστα είχε φτάσει σχεδόν στο τελικό στάδιο αποδοχής, πριν παρθεί η απόφαση να συνεχίσει η έρευνα.

Τελικά, όπως μπορούμε να δούμε, το Shield είναι πολύ διαφορετικό από το Halo αλλά πολύ όμοιο με την πρόταση της Red Bull, η οποία ήταν, κατ’ ουσίαν, ένα παρμπρίζ όπως το και το Shield. Η ονομασία της ιδέας που είχε προτείνει η Red Bull ήταν Aeroscreen και είχε αρχικά απορριφθεί έναντι του Halo, για να επιστρέψει ωστόσο με διαφορετική σχεδίαση.

Πηγή: gazzetta.gr

 

To Top