Με βίντεο και ηχητικό το Ισραήλ προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για την επίθεση στο νοσοκομείο (video)

 

Βίντεο αλλά και ηχητικό για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, δημοσιεύει ο ισραηλινός στρατός (IDF), εξακολουθώντας έτσι να αποποιείται της ευθύνης.
Ο IDF υποστηρίζει ότι το βίντεο αποδεικνύει πως δεν εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο. Παράλληλα, «ρίχνει» ξανά τις ευθύνες στην Ισλαμική Τζιχάντ.

Πρόκειται για δορυφορικές εικόνες και βίντεο από drone, που δείχνουν την περιοχή που χτυπήθηκε, το πάρκινγκ του νοσοκομείου όπου ξέσπασε η φωτιά, «μετά από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της Ισλαμικής Τζιχάντ», αναφέρει ο IDF.

Σύμφωνα τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, το βίντεο αποδεικνύει πως ένα στοχευμένο χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα κατέληγε σε ένα πάρκινγκ και λέει πως χτυπήματα από βόμβες του ισραηλινού στρατού ανοίγουν κρατήρες διαμέτρου 7 με 19 μέτρων και εκεί δεν διακρίνεται κανένας κρατήρας.

«Μία αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ έπληξε το νοσοκομείο Αλ-Αχλί στην πόλη της Γάζας. Πλάνα της IAF (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) από την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο πριν και μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ», αναφέρεται.

Παράλληλα, το Ισραήλ δημοσίευσε ηχητικό που ισχυρίζεται πως σε αυτό ακούγονται δύο μαχητές της Χαμάς να παραδέχονται ότι ευθύνεται η οργάνωση για την επίθεση.

 

To Top