ΑΠΟΨΕΙΣ

Με βαριά φανέλα ο Άρης! Η χαρά να φεύγεις… τσαντισμένος για την ισοπαλία από την Τούμπα

“Η χαρά να φεύγεις… τσαντισμένος για την ισοπαλία από την Τούμπα”. Αυτός είναι ο τίτλος που μπορεί να μπει στην πρώτη ανάγνωση του αγώνα της Τούμπας και το ισόπαλο 1-1 του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αν πριν από τη σέντρα έλεγε κάποιος ότι ο αγώνας θα τέλειωνε με σκορ 1-1 θα ήταν μια ρεαλιστική προσέγγιση, με βάση τον χαρακτήρα του ντέρμπι και τις αλλαγές στις ενδεκάδες που επιχείρησαν οι δυο προπονητές.

Η ροή του αγώνα, όμως, η εικόνα του Άρη, οι χαμένες ευκαιρίες και η διαχείριση του παιχνιδιού δίνει την αίσθηση ότι η ομάδα του Πάκο Ερέρα έχασε μια καλή ευκαιρία να πάρει ένα “τρίποντο” απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, με ένα τεράστιο επικοινωνιακό μηχανισμό από πίσω του και σίγουρα με ένα πολύ μεγάλο… στόμα.

Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ του “Τσάμπιονς λιγκ” (εδώ γελάνε…), είχε πιο χαρακτηριστικές φάσεις για γκολ, αλλά σίγουρα σεβάστηκε παραπάνω από όσο έπρεπε τον αντίπαλό του και δεν τον “σκότωσε” στο διάστημα 60′-88′, όταν είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της 100% δικαιολογημένης αποβολής του Κίτσιου. Ίσως δεν το πίστεψε, ίσως όταν έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες στα σουτ των Σόουζα, Ματίγια Γκαρσία, κυριάρχησε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης (αν δεν μπορώ να κερδίσω, τουλάχιστον να μην χάσω…), ίσως και τα δυο μαζί.

Σημαντική επισήμανση που οφείλουμε να κάνουμε, ήταν τα αρκετά λάθη των ποδοσφαιριστών του Άρη, που “δώρισαν” φάσεις στους παίκτες του ΠΑΟΚ με χαρακτηριστική περίπτωση την ευκαιρία του Πέλκα στο 52′. Ο Άρης στο σημείο αυτό δεν το πλήρωσε, σίγουρα όμως, οφείλει να το δουλέψει για να το περιορίσει. 

Ξεκάθαρα καλύτερο διάστημα μετά το 30′ του πρώτου μέρους και μέχρι το 1-1, όπου η ομάδα του Ερέρα ήταν κυρίαρχη στο χορτάρι. Εδειξε ποιότητα, χαρακτήρα και όπως είπε και ο Θωμάς Ναζλίδης κατέδειξε σε όλη την Ελλάδα ότι “επέστρεψε δυναμικά”. Με φανέλα βαριά. 

Επίσης, είδαμε τον Μάβραϊ σαν έτοιμος από καιρό να συνθέτει ένα αξιόπιστο δίδυμο με τον Βέλεθ, από τα καλύτερα της κατηγορίας, αλλά και τον Γκαρσία με περίσσιο ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος. Το παρόν είναι σπουδαίο, το μέλλον του ανήκει. Η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο συνεχώς θα ανεβαίνει.

ΥΓ1: Τώρα, ο Άρης έχει μπροστά του το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου με ανασύνταξη δυνάμεων και με γεμάτο από 20.000 φιλάθλους Χαριλάου η νίκη “μετράει” έξι βαθμούς. 

ΥΓ2: Η φάση πάνω στον Γκάμα χωράει πολλή συζήτηση. Σίγουρα εάν είχε γίνει στην περιοχή του Άρη, ο Σιδηρόπουλος θα έδινε πέναλτι. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Μήπως όμως και στο πέναλτι που δόθηκε στον Γιουνές, προηγήθηκε φάουλ στον Σιώπη;

ΥΓ3: Απώλεια ο Γκάμα. Η ατυχία χτύπησε τον Πορτογάλο. Εδώ όμως έρχεται η λογική (και τα αντανακλαστικά) της ομάδας που έχει ένα ρόστερ “γεμάτο” για να αναπληρώσει ακόμη και την απώλεια ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή.

ΥΓ4: Αλήθεια, η αστυνομία έγραψε στην έκθεση της για όσα έγιναν πριν το παιχνίδι στην Τούμπα; Μολότοφ, ρίψη δακρυγόνων, καμένες περιουσίες, ζημιές στ’ αυτοκίνητα. συλλήψεις; Ή ο περιβάλλων χώρος της Τούμπας είναι… λαστιχένιος, όπως η χωρητικότητα των κερκίδων του συγκεκριμένου γηπέδου, άρα δεν προβλέπεται ποινή;

To Top