ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με διακριθέντα τον Σιαμπάνη, η Εθνική νίκησε (1-0) την Σκωτία και την πέταξε… έξω από το Euro!

Με διακριθέντα τον Σιαμπάνη, η Εθνική νίκησε (1-0) την Σκωτία και την πέταξε… έξω από το Euro!

Όλα όσα δεν είχε κάνει σωστά στα προηγούμενα ματς τα έκανε με τη Σκωτία η Εθνική μας των Ελπίδων. Σε ένα ματς που δεν είχε αγωνιστικό αντίκρισμα αλλά οι Σκωτσέζοι ήθελαν πολύ το ματς και τη νίκη για την πρόκριση η Ελλάδα επικράτησε με 1-0 χάρις στο γκολ του Χριστόπουλου στο 27′. Η Εθνική μας μετά από αυτή τη νίκη έφτασε τους 16 βαθμούς στην 4η θέση του ομίλου της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα -αν και αδιάφορο βαθμολογικά- επικράτησε με 1-0 της Σκωτίας και της στέρησε την δεύτερη θέση που δίνει εισιτήριο για τα μπαράζ, το οποίο πήγε τελικά στην Κροατία που την ίδια ώρα διέλυσε με 7-0 την Λιθουανία!

Σε ένα μέτριο πρώτο μέρος χωρίς πολλές φάσεις, η Εθνική ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 26ο λεπτό, όταν από πάσα του Κατράνη, ο Χριστόπουλος με ωραίο διαγώνιο σουτ από τα αριστερά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Ο Μάριος Σιαμπάνης ξεκίνησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός και ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή του, εμπνέοντας σιγουριά και έχοντας σταθερές επεμβάσεις.

Η πίεση των τελευταίων λεπτών δεν έφερε αλλαγή σκηνικού, ο Σιαμπάνης στέρησε την ισοφάριση στους αντιπάλους του με ωραία επέμβαση σε κεφαλιά του Χόρμπι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και η νίκη γοήτρου με 1-0 έμεινε ως το τέλος για την Εθνική Ελπίδων, που με 16 βαθμούς σε 10 παιχνίδια τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου της.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Διαμαντής (46’ Κωνσταντόπουλος), Ευαγγέλου, Κατράνης, Τσιγγάρας, Παπανικολάου, Χριστόπουλος (73’ Λώλης), Μπότος (81’ Μπουζούκης), Μαχαίρας (81’ Εμμανουηλίδης), Ιωαννίδης (74’ Κούτσιας).

To Top