ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με «εφτάρα» η Χιλή και «τεσσάρα» η Αργεντινή στα ημιτελικά (videos)

Η Χιλή με εξωπραγματική εμφάνιση διέσυρε το Μεξικό και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa America όπως και η Αργεντινή εις βάρος της Βενεζουέλας.

Η κάτοχος του τίτλου Χιλή έκανε ό,τι ήθελε στο «Levi’s Stadium», σκόρπισε το Μεξικό με 7-0 και προκρίθηκε με επιβλητικό τρόπο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία. Αυτή δε είναι η πιο βαριά ήττα των Μεξικανών μετά το 6-0 από τη Δυτική Γερμανία στο Μουντιάλ του 1978! Ολα αυτά ενώ ήταν αήττητοι εδώ και 22 παιχνίδια, επίσημα ή φιλικά, από το 2-1 με το Εκουαδόρ στο περσινό Κόπα Αμέρικα.

Oι Χιλιανοί άνοιξαν το σκορ στο 16′, με τον Πουτς να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Οτσόα. Στο φινάλε του ημιχρόνου ήρθε και το δεύτερο τέρμα με τον Βάργκας να παίρνει την ασίστ του Σάντσες για το 2-0. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο άσος της Άρσεναλ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και έγραψε το 3-0, μετά την πάσα του Βιδάλ.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Σάντσες «ξανασέρβιρε» στον Βάργκας για το 4-0, ενώ στο 57′ έφτασε και σε χατ τρικ! Στο 74′ ο ίδιος έγραψε το 6-0 με το τέταρτο προσωπικό του γκολ, ενώ το σκορ έκλεισε στο 87′ από τον Πουτς.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Αργεντινή νίκησε με 4-1 τη Βενεζουέλα και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης, όπου την περιμένουν οι ΗΠΑ.

Μέσι και Ιγκουαΐν ήταν σε μεγάλα κέφια και έδειξαν με το καλημέρα τις προθέσεις τους. Μόλις στο 8′ ο Μέσι έβγαλε έξοχη ασίστ στον στράικερ της Νάπολι κι αυτός με ένα πολύ δύσκολο τελείωμα έγραψε το 1-0. Ο Ιγκουαΐν ξαναχτύπησε στο 28′ εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των Βενεζουελάνων κι αφού πέρασε και τον τερματοφύλακά τους, έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η Βενεζουέλα είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 44′, καθώς ο Ζόσε Μαρτίνες κέρδισε πέναλτι. Ο Σέιχας ωστόσο το εκτέλεσε α λα Πανένκα, ο Ρομέρο τον αντιλήφθηκε και η μπάλα ήρθε στην αγκαλιά του σαν ώριμο φρούτο. Στο 60′ ο Μέσι σημείωσε το 3-0, κόλ ιστορικό αφού έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς της Αργεντινής τον μεγάλο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 54 τέρματα.

Ο Ρόντον μείωσε με κεφαλιά στο 70′, όμως η Αργεντινή δεν είχε όρεξη για αστεία και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μέσι έδωσε την ασίστ στον Λαμέλα για το τελικό 4-1.

To Top