Με ηγέτη Κέιν η Μπάγερν 0-4 την Ντόρτμουντ

Λίγες ημέρες μετά το κάζο από τη Ζααρμπρίκεν, η Μπάγερν Μονάχου έβγαλε αντίδραση και με τον Κέιν να πετυχαίνει χατ-τρικ, καθάρισε με το εμφατικό 4-0 το «Klassiker» στην έδρα της Ντόρτμουντ.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν που πέτυχε χατ-τρικ και συμπαραστάτη τον Σανέ που είχε δύο ασίστ, η Μπάγερν Μονάχου έκανε περίπατο στην έδρα της Ντόρτμουντ, παίρνοντας με το εμφατικό 4-0 το «Klassiker».
Γιούχα από τον κόσμο των Βεστφαλών στο φινάλε, με το «Signal Iduna Park» να είχε αρχίσει να αδειάζει από το 60’ λόγω της μεγάλης απογοήτευσης που υπήρξε. Τρομερή αντίδραση των Βαυαρών που λίγες ημέρες μετά το κάζο από τη Ζααρμπρίκεν στο Κύπελλο, φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα την αντίπαλό της και μείωσε εκ νέου τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν στους 2 βαθμούς.

Εξαιρετική εκκίνηση είχε η Μπάγερν Μονάχου και με το «καλησπέρα» άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ουπαμεκανό πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Βαυαροί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και πίεζαν και για δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά το βρήκαν στο 9ο λεπτό μετά από φοβερή αντεπίθεση. Ο Σανέ λοιπόν έκανε το γύρισμα και βρήκε τον Κέιν, με τον Άγγλο με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0.
Στην συνέχεια ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος και η Ντόρτμουντ είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο χωρίς βέβαια να φανεί ιδιαίτερα απειλητική. Η Μπάγερν στο 36’ είχε μια μεγάλη φάση, όταν ο Γκορέτσκα έκανε ένα ανάποδο ψαλιδάκι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ ήρθε στο 45+2’ με τον Μπραντ να κάνει το γύρισμα, ο Μάλεν το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Κάπως έτσι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ πήγε στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα (0-2) και εκείνη του Τέρζιτς να καλείται να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο.
Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του αγώνα και την Μπάγερν να έχει μια μεγάλη ευκαιρία στο 46ο λεπτό. Ο Κέιν έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μουσιάλα, αλλά εκείνος νικήθηκε από τον Κόμπελ. Η Ντόρτμουντ στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και πήρε μέτρα στο γήπεδο, έχοντας μάλιστα μια πολύ καλή στιγμή στο 56ο λεπτό. Ο Ρόις από θέση τετ-α-τετ έκανε το σουτ, αλλά ο Νόιερ έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε καθαρή την εστία του!
Οι Βαυαροί ξαναπήραν τα ηνία του παιχνιδιού και στο 72’ έγραψαν το 3-0, με τον Κομάν να κάνει το γύρισμα και τον Κέιν από κοντά να σκοράρει και να τελειώνει ουσιαστικά το ματς. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα και να την κυκλοφορήσουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, ενώ ο κόσμος αποχωρούσε μαζικά από τις κερκίδες του «Signal Iduna Park». Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Κέιν στο 90+3’ από κοντά, με τον Άγγλο να διαμορφώνει το τελικό 4-0 και να πετυχαίνει χατ-τρικ, φτάνοντας τα 15 γκολ ήδη στην Bundesliga.

To Top