ΜΠΑΣΚΕΤ

Με θράσος στην Πάτρα για το break o Άρης κόντρα στον Προμηθέα (17.15, PRESSARIS LIVE)

O Άρης ξεκινά σήμερα (17:15, PRESSARIS LIVE) τις υποχρεώσεις του στα play-offs της Stoiximan Basket League, αντιμετωπίζοντας στην Πάτρα τον Προμηθέα και θέλει να κάνει την υπέρβαση με σπάσιμο της έδρας.

Την πρόκριση στην ημιτελική σειρά θα πάρει η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες και ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (20/05, 20:15) στο «Nick Galis Hall».

Στην αποστολή του Άρη είναι και οι Σταρκ, Κατσίβελης. Την απαρτίζουν οι:

1 Διαμαντής Σλαφτσάκης

2 Τζόναθαν Σταρκ

3 Ίσμαελ Σανόγκο

4 Βασίλης Τολιόπουλος

7 Δημήτρης Κατσίβελης

9 Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς

13 Λευτέρης Μποχωρίδης

18 Νίκος Περσίδης

22 Σίλβιο Ντε Σόουζα

25 Ρόνι Χάρελ

26 Ανδρέας Καλόγηρος

43 Έρικ Ριντ JR

44 Ρομπέρτο Γκάλινατ.

«Ξεκινά για μας η πιο κρίσιμη περίοδος του ελληνικού πρωταθλήματος, η οποία θα κρίνει τη θέση μας στη φετινή σεζόν. Έχουμε απέναντί μας έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ο Προμηθέας έχει δείξει σε όλη η διάρκεια της σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, με βάθος στο ρόστερ της. Για μας το ζητούμενο είναι να έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας και ρυθμό στο παιχνίδι μας, μετά από μία μακρά απραξία το τελευταίο διάστημα, η οποία διακόπηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Για να κερδίσουμε στην Πάτρα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και πιστοί στο πλάνο μας, ιδιαίτερα στην άμυνα, αφού ο αντίπαλος διαθέτει πολλές εστίες κινδύνου», όπως δήλωσε σχετικά με το παιχνίδι ο Χρήστος Χασανίδης συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη.

Ο Προμηθέας έκλεισε την κανονική περίοδο και το Top 6 βρισκόμενος στην 4η θέση και αφού μειονέκτησε στην ισοβαθμία με το Περιστέρι. Η αχαϊκή ομάδα είναι παρούσα στην post season για 6η φορά και θα το κάνει για 4η φορά έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά.

Ο Άρης μπαίνει στα playoffs από την 5η θέση κι ως εκ τούτου θα έχει το μειονέκτημα της έδρας στη σειρά με τον Προμηθέα. Είναι κάτι που έγινε σε άλλες επτά παρουσίες στα προημιτελικά από το 2003, όταν και καθιερώθηκε το σημερινό σύστημα διεξαγωγής των playoffs αλλά σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να αποκλείσει την ομάδα που είχε το πλεονέκτημα. Σε αυτό το διάστημα ήταν παρών σε 17 προημιτελικές σειρές και κέρδισε τις 7.

Η Βάσω Τσαρούχα ορίστηκε ως πρώτη διαιτητής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, μαζί με τους Χριστινάκη, Τεφτίκη.

To Top