ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «καταιγίδα»… Πάλμα, ο Άρης σφράγισε (4-2) το εισιτήριο της Ευρώπης

Σε ένα… χορταστικό κατά διαστήματα παιχνίδι, με πολλά γκολ, ο Άρης κέρδισε τον Βόλο με σκορ 4-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης και σφράγισε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης σεζόν.

Δύο γκολ πέτυχε ο Λούις Πάλμα, ο οποίος πιστώνεται και την ασίστ στο τρίτο γκολ που έβαλε ο Γκρέι, ενώ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε και ο Ματέο Γκαρσία. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό με τους κιτρινόμαυρους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Πάλμα. Ο επιθετικός από την Ονδούρα πέτυχε ακόμη ένα τέρμα στο φινάλε του πρώτου μέρους ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Εμπακατά.

Με το… καλησπέρα στο β μέρος, ο Βόλος πέτυχε γκολ με τον Τάχατο, με τον Γκρέι να απαντά στο 56΄ μετά απο ασίστ του Πάλμα. Στο 60 οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 με τον Άλχο.

Ο Βόλος που παρά τα δύο γκολ που πέτυχε δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Άρη, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντέλετιτς, με τους κιτρινόμαυρους  να τελειώνουν το ματς στο 74 μετά από ωραία ασίστ του Νταρίντα και ακόμη πιο ωραίο τελείωμα του Ματέο Γκαρσία.

ΜΕ ΓΚΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Με μία αλλαγή σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς ο Τόλης Τερζής. Αυτή στη θέση του σέντερ φορ όπου τη θέση του τιμωρημένου Καμαρά πήρε ο Αντρέ Γκρέι. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Κουέστα διατηρήθηκε κάτω απο τα δοκάρια με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν και Μαζικού τετράδα στην άμυνα. Στα χαφ Ετέμπο και Νταμπό με τον Νταρίντα πιο μπροστά και τους Γκαρσία, Πάλμα στις πλευρές της επίθεσης.

ΓΚΟΛ Ο ΠΑΛΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Στην πρώτη ουσιαστική επίθεση του Άρη οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν ένα πολύ όμορφο τέρμα με τον… συνήθη ύποπτο, Λούις Πάλμα. Ο Εμπακατά έκανε τη σέντρα, η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Πάλμα με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ

Παρότι το γρήγορο γκολ του Λούις Πάλμα καλλιέργησε ελπίδα, το ματς ήταν κουραστικό ως προς τον ρυθμό του με τον Άρη να μην απειλείται σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Βόλος είχε να μνημονεύσει μόνο ένα σουτ του Άλχο και μια κακή εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Στο 44΄ ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Πάλμα. Ο Εμπακατά μονομάχησε με τον Σι και εκείνος τον γκρέμισε στην περιοχή με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πάλμα ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στην άλλη γωνία του τερματοφύλακα Αυγερινού, γράφοντας το 2-0. Με αυτό το τέρμα ο νεαρός Ονδούριος έφτασε τα 13 τη φετινή χρονιά.

ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΒΟΛΟΣ

Ο Βόλος με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να σκοράρει μειώνοντας σε 2-1 με τον Τάχατο. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν ωραία, με τον Ντέλετιτς να βρίσκει τον Τάχατο με τακουνάκι και εκείνος με ωραίο πλασέ να νικά τον Κουέστα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΙ

Στο 56′ ο Αντρέ Γκρέι πέτυχε το πρώτο του γκολ για το 2023. Ο Πάλμα πέρασε όποιον βρήκε στην πτέρυγά του δίνοντας έτοιμο γκολ στον Γκρέι ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 3-1 για τον Άρη.

ΜΕΙΩΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΒΟΛΟΣ

Η χαρά του Άρη και του Γκρέι δεν κράτησε πολύ γιατί μόλις 4 λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 60, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα. Ο Άλχο υποδέχτηκε την ασίστ του Γκάκι και σε κενή εστία δεν αστόχησε μειώνοντας σε 3-2.

ΜΕ 10 Ο ΒΟΛΟΣ

Στο 64΄ο Βόλος έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Ντέλετιτς πήγε με τις τάπες στον Νταρίντα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΜΑΤΕΟ

Καταπληκτική κάθετη πάσα του Νταρίντα που βρήκε στην κίνηση τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος δεν αστόχησε γράφοντας το 4-2 στο 74ο λεπτό της συνάντησης.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού (80΄Ενκουλού), Ετέμπο, Νταμπό (57′ Ρουπ), Νταρίντα (80′ Σγούρος), Γκαρσία, Πάλμα (57′ Ιτούρμπε), Γκρέι (80 Χριστοδουλόπουλος)

Βόλος (Μπράτσος): Κότνικ (20′ Αυγερινός), Τάχατος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Σι (7 Αρούνα, Μεταξάς (45′ Κάτσε), Τσοκάνης, Λούνα, Άλχο, Γκάγκι, Ντέλετιτς

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί : Νικολακάκης (Λασιθίου), Στεφανής (Καρδίτσας)

4ος : Καραντώνης (Ημαθίας)

VAR : Γκάμαρης (Αθηνών)

AVAR : Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

To Top