ΑΠΟΨΕΙΣ

Με λόγια δεν κερδίζεις ούτε στην προπόνηση… Διασυρμός

Σαν να έχουμε παραχαϊδέψει τον κάθε παίκτη που ήρθε στην ομάδα για να προσφέρει τα μέγιστα. Ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, που εμφανίστηκε  με το λεωφορείο του ΑΡΗ , διασύρθηκε από μία ομάδα που έκανε τρεις φάσεις και ένα καλά εκτελεσμένο στημένο.

Ένας προπονητής που πίστεψε ότι αν δεν έχει αντίπαλο την Ρεάλ Μπέτις μπορείς να παίζει φουλ επίθεση χωρίς να ενδιαφέρεται τι γίνεται στην άμυνα. Μηδέν αυτοματισμοί, μηδέν συγχρονισμός κινήσεων, μηδέν πάθος. Στον ΑΡΗ προφανώς πιστεύουν ότι όλα τα παιχνίδια γίνονται για καλό σκοπό και δεν χρειάζεται να ζοριστούν για να κάνουν φάουλ. Όλες οι δυνάμεις πρέπει να σπαταληθούν μόνο στην επίθεση.

–        Όταν δέχεσαι τρία τέρματα , όλα από τα πλάγια, τότε έχεις πολύ σοβαρό θέμα σαν ομάδα. Ειδικά στο πρώτο τέρμα, ο αντίπαλος κάνει περίπατο στο γήπεδο. Δεν υπάρχει στοιχειώδης πίεση από τον αμυντικό. Αλλά πρέπει να δούμε και την ενδεκάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι. Στα μάτια μου ήταν προσπάθεια να κρατηθούν ισορροπίες αποδυτηρίων. Δεν υπάρχει λογική, να ξεκινάει ένα αμυντικό χαφ και ένας παίκτης που θα κάνει λίγο απ’ όλα. Ξαφνικά ο Γκαρθία βαπτίστηκε κεντρώο χαφ με ανασταλτικά και δημιουργικά καθήκοντα. Στο μυαλό μου έρχεται ο Πίρλο που είχε τέτοιες δυνατότητες. Ο Γκαρθία δεν νομίζω ότι είναι τέτοιος. Πώς είναι δυνατό να υπάρχουν Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Πάλμα, Γκρέι σε 4-4-2 και να μην υπάρχει καμία πίεση μπροστά; Ο Μαντσίνι έπαιζε στο κέντρο, αφήνοντας την πλευρά μόνο με τον αμυντικό. Το έκανε με δική του απόφαση;  Πώς γίνεται οι πλάγιοι μπακ να μην μπορούν να κόψουν ούτε μία φάση; Ο Ντουκουρέ δεν ήξερε που παίζει. Πήρε δεύτερη κάρτα , σε δεύτερο παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι θα ψάχνουν αμυντικά χαφ γιατί δεν θα φτάνουν για τα παιχνίδια. Να μιλήσουμε για επιθετική ανάπτυξη; Όταν παίζεις χωρίς φάουλ το παιχνίδι, πρέπει να έχεις τουλάχιστον τη μπάλα στα πόδια για να μην δημιουργούνται διεκδικούμενες φάσεις. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο όλες οι μπαλιές γινόταν βιαστικά και ήταν διεκδικούμενες. Τι πρωτοτυπίες ήταν αυτές; Κανένας δεν έβλεπε ότι πρέπει να υπάρχει κατοχή μπάλας για να «σπάσουν» οι γραμμές του αντιπάλου;

–        Το μόνο καλό ήταν το απίστευτο γκολ του Πάλμα. Η εκτέλεση του είναι δύσκολη. Κινήθηκε ανάμεσα στις αμυντικές γραμμές και βρήκε τον ελεύθερο χώρο που του έφτιαξε ο Γκρέι. Από κει και πέρα κενό. Χάος. Απέραντη ποδοσφαιρική έρημος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αν θέλουν να παίζουν όλοι , να δείξουν ότι μπορούν. Να δώσουν ιδρώτα και αίμα για την ομάδα. Η προσφορά του καθενός κρίνεται. Όποιος δεν μπορεί να μένει στον πάγκο. Ή στην κερκίδα. Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. Όπως και να τον λένε, ότι και να έχει κάνει.

–         Το περίεργο του παιχνιδιού είναι ότι όσο αυτή η ακατανόητη ενδεκάδα, που ξεκίνησε το ματς, είχε φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία και ψιλοέλεγχε τον ρυθμό. Με τις αλλαγές για να δυναμώσει το κέντρο !!! ήρθε η διάλυση. Ο διασυρμός. Θα μας εξηγήσε κανείς τι σκοπό είχαν οι αλλαγές; Η λογική αλλαγή ήταν να βγει ο Ντουκουρέ εφόσον ο προπονητής πίστευε ότι μπορεί να παίξει με ένα καθαρό αμυντικό χαφ. Κι όμως βγήκε ο Πάλμα , ο μόνος αξιόπιστος στο παιχνίδι, και έμεινε ο Ιτούρμπε που άρχισε να παίζει όπως πέρσι. Μόνος μου και όλοι σας. Οι προσπάθειες να τροφοδοτηθεί ο Γκρέι ήταν σέντρες από το πουθενά για τον κανένα.  Ένα μπουλούκι που εμφανίστηκε στο Αγρίνιο και έδωσε μια πλήρως αποτυχημένη παράσταση. Ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Η ευθύνη μετά από τόσους αγώνες που έδωσε ο ΑΡΗΣ, από τα ευρωπαϊκά έως τώρα, είναι του προπονητή. Ξεκάθαρα. Αν δεν μπορεί να διαβάζει τα παιχνίδια από πριν ή κατά τη διάρκεια , τότε υπάρχει πρόβλημα. Με την ομάδα που κατέβασε να παίξει εκτός έδρας παιχνίδι, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί υπερόπτης, κάτι που δεν είναι στα συν του. Αν δεν το έχουν καταλάβει στα αποδυτήρια, να τους το πούμε. Χρωστάτε κύριοι, δεν σας χρωστάμε. Καταλάβετέ το στο συντομότερο.

–        Πιστέψαμε ότι η ποιότητα που ήρθε στην ομάδα θα συνδυαστεί και με λογική. Πιστέψαμε ότι τα λόγια του προέδρου έχουν βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί ο ΑΡΗΣ. Κατάπιαμε ένα αποκλεισμό με δικαιολογίες. Στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ρίξατε λευκή πετσέτα γιατί δεν μπορούσατε να κόψετε μια επίθεση. Κάνατε ότι δεν έπρεπε να γίνει. Ουσιαστικά μας παραμυθιάσατε χωρίς λόγο. Δεν σας το ζητήσαμε. Μόνοι σας τα λέγατε. Εμείς θέλουμε ομάδα που να παίζει για να πετύχει στόχους. Εσείς μας δώσατε ομάδα που απέχει από την πραγματικότητα.

–        Διορθώστε το άμεσα. Όσο είναι καιρός.

Υ.Γ. Δεν έχει κανένας νόημα να σταθώ σε προσωπικές αποδόσεις παικτών. Όλοι ήταν από κακοί έως τραγικοί. 

To Top