ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με… μαέστρο και εκτελεστή τον Μάνου Γκαρθία ξέσπασμα του Άρη (3-0) και τώρα πρόκριση!

Μάνου Γκαρθία κέρναγε, Μάνου Γκαρθία έπινε και ο Άρης κέρδισε τον Βόλο με 3-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, με χατ τρικ του Ισπανού.

Οι κιτρινόμαυροι αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησαν ιδιαίτερα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν αντεπίθεση, και με τρία γκολ του Μάνου Γκαρθία στο 47, στο 60 και το 74, “καθάρισαν” τον Βόλο, πήραν το τρίποντο και στρέφονται πλέον στη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Άρης θα μπορούσε να πετύχει και άλλο τέρμα, όμως ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Βόλου.

Κορυφαίος παίκτης της συνάντησης ήταν φυσικά ο Μάνου Γκαρθία, ενώ ο Άρης κέρδισε και τον Ντουκουρέ ο οποίος αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο, είχε σταθερή παρουσία και έδωσε στον Άλαν Πάρντιου μια ακόμη λύση στα χαφ. Φυσικά ο Νταρίντα ήταν και πάλι εξαιρετικός όπως και οι Ματέο, Μαντσίνι.

ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΡΝΤΙΟΥ

Με αρκετές αλλαγές και εκπλήξεις παρέταξε τον Άρη ο Άλαν Πάρντιου. Με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς, δεξιά στην άμυνα ο Εμπακατά και αριστερά ο Πίρσμαν. Στα χαφ Νταρίντα και Ντουκουρέ ενώ μπροστά τους ο Μάνου Γκαρθία με τους Μαντσίνι και Ματέο στις πλευρές και στην κορυφή τον Γκρέι.

ΔΥΝΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να πάρουν την κατοχή και να πιέζουν ιδιαίτερα γι αυτό. Μπορεί τα πρώτα λεπτά να μην είχαν ρυθμό και φάσεις, όμως είχαν σκληρά μαρκαρίσματα και δυνατές μονομαχίες πάνω στη μπαλα.

Τα μόνα αξιοσημείωτα του πρώτου τετάρτου ήταν δυο ωραίες ατομικές προσπάθειες του Εμπακατά, αμφότερες κατέληξαν κόρνερ.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΕΜΠΑΚΑΤΑ

Στο 15ο λεπτό ο Άρης είχε την πρώτη του σημαντική στιγμή. Ο Μαντσίνι βρήκε τον Γκρέι αυτός γύρισε στο πέναλτι για τον Πίρσμαν αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βόλου. Δύο λεπτά αργότερα στο 17′ καλή αντεπίθεση του Άρη, δεν μπόρεσε να βγάλει τελική μετά τη συνεργασία Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 22′ οι κιτρινόμαυροι “έχασαν” τον Σαλέμ Εμπακατά. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Άρη αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και αντικαταστάθηκε από τον Οντουμπάζιο.

ΜΕΤΡΙΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΚΑΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη, καθώς ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός. Οι κιτρινόμαυροι ναι μεν δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον Βόλο, όμως δεν απείλησαν κιόλας παρόλο που έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή του Κλέιμαν. Εκεί όμως χαλούσε η τελική προσπάθεια, καθώς οι διάδρομοι ήταν καλά κλεισμένοι και οι παίκτες του Άρη που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως ο Μάνου Γκαρθία, πολύ καλά μαρκαρισμένοι.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Ότι δεν κατάφερε ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου. Στο 47′ ο Μάνου Γκαρθία υποδέχτηκε την πάσα του Μαντσίνι και με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ από πλάγια θέση έγραψε το 1-0 για τους κιτρινόμαυρους. Ο Γκαρθία πανηγύρισε σηκώνοντας μια φανέλα με το όνομα του Άλκη!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΜΑΝΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ

Στο 60′ ο Άρης πέτυχε και δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός πήρε ωραία πάσα από τον Ματεο και με συρτό σουτ στην κλειστή γωνία του Κλείμαν έγραψε το 2-0.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Στο 65′ ο διαιτητής Κατοίκος έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός έγινε κάτοχος της μπάλας, αυτή χτύπησε στο χέρι του Εσκοβάλ, ενώ στη συνέχεια ο Γκρέι ανατράπηκε απο τον παίκτη του Βόλου. Παρόλα αυτά ο Κατοικος έδωσε χέρι στον Γκρέι, με το VAR να… συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή.

ΓΚΟΛ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ Ο ΜΑΝΟΥ

Ο Μάνου Γκαρθία φυλούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 74 ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και τρίτο προσωπικό, με άπιαστο σουτ έξω απο την μεγάλη περιοχή του Κλέιμαν ο οποίος έμεινε απλά να κοιτάει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Koυέστα – Εμπακατά (22′ Οντουμπάζιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Νταρίντα (67 Ετέμπο), Ντουκουρέ – Μανού Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία (81΄Ροντρίγκες), Μαντσίνι (81 Μαζικού) – Γκρέι (81 Ιτούρμπε)

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα – Μπαριέντος, Μεταξάς (56′ Γκάγκι) – Ντέλετιτς, Μεσκίδα, Τσιρίνος – Οζέγκοβιτς (84΄Κούτσιας)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Μιχάλης Νιδριώτης

4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης

VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών), Ανδρέας Φωτόπουλος

To Top