Με μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% τα εισιτήρια των αγώνων

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια αγώνων, κάτι που πιθανόν να είναι ο “προάγγελος” μιας απόφασης της κυβέρνησης για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο.
Με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ θα φορολογούνται για ένα διάστημα 9 μηνών τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την επιστροφή των θεατών στις αθλητικές διοργανώσεις εν μέσω κορωνοϊού.

Το άρθρο 12 του φορολογικού νομοσχεδίου “”Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομία” που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή προβλέπει την την υπαγωγή από 1.9.2020 έως και 30.6.2021 στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%) των εισιτηρίων αθλητικών αγώνων, με στόχο τη διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα ή και τη μείωση των τελικών τιμών των εισιτηρίων αυτών, καθώς και την τόνωση της ζήτησης τους.

Συνεπώς, η κυβέρνηση εξετάζει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια να είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η σχετική διάταξη αναφέρει:

“Στις διατάξεις του Κεφαλαίου Β’ “Υπηρεσίες” του Παραρτήματος ΙΙΙ του ν. 2859/2000, μετά την παρ. 1α προστίθεται παρ. 1β ως εξής: “1β. Εισιτήρια αθλητικών αγώνων από 1.9.2020 έως και 30.6.2021”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων ήταν στο 13% έως το 2014, ωστόσο λόγω των μνημονιακών παρεμβάσεων είχε αυξηθεί την τελευταία εξαετία στο 24%.

Η κυβέρνηση θέλοντας να βοηθήσει τις ομάδες στο να προσελκύσουν φιλάθλους – θεατές στα γήπεδα και στις διάφορες αθλητικές διοργανώσεις εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που δημιουργεί η πανδημία, παρεμβαίνει μειώνοντας το κόστος που επιβαρύνει τα εισιτήρια.

To Top