Με «μπαλωθιά» Γιαννιώτα, πρώτη νίκη του Άρη (0-1) μέσα σε… κόλαση! (video)

Με… τρίποντη «μπαλωθιά» από τον νεαρό Γιαννιώτα, ο Άρης άλωσε το αήττητο στα τελευταία παιχνίδια «Γεντί Κουλέ» παίρνοντας χρυσή και δίκαιη νίκη με 0-1 κόντρα στον ΟΦΗ, μέσα σε συνθήκες… κόλασης!  Οι κίτρινοι είχαν αρετή και τόλμη, έδειξαν σαφή βελτίωση και θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει νωρίτερα την νίκη, αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια. 

Παρά τις φωνές των Κρητικών, μέσα σε μια έδρα που έβραζε, η επικράτηση του Άρη ήταν 100% δίκαιη, παλικαρίσια κι αν μια ομάδα αδικήθηκε, αυτή ήταν οι κίτρινοι, μια και από το 51’ ο ΟΦΗ θα έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ταυλαρίδη. Ο Άρης πήρε δύναμη για τη συνέχεια, πολύτιμο οξυγόνο κι έδειξε ότι η αντεπίθεση ξεκίνησε…

Διαβάστε την περιγραφή του αγώνα λεπτό προς λεπτό και δείτε το βίντεο με το «χρυσό» γκολ του Γιαννιώτα!

Με δυο αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ξεκίνησε την ενδεκάδα ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, ρίχνοντας στη μάχη της Κρήτης τους Βελλίδη, Τόχα (δίπλα στον Φατί στα αμυντικά χαφ), αντί των Γιακούποβιτς και Βράνιες. Με Ουμπίντες, Γιαννιώτα στα άκρα και τους Καστίγιο (πιο πίσω), Σολτάνι επιθετικές αιχμές, ο Άρης μπήκε με αποφασιστικότητα και επιθετικές βλέψεις στο γήπεδο, δείχνοντας ότι θέλει να πάρει τα ηνία του αγώνα στα… πόδια του.

Μόλις με την συμπλήρωση του δεκάλεπτου οι κίτρινοι έφτασαν με αξιώσεις στο γκολ με σουτ του Γιαννιώτα μέσα από την περιοχή. Ήταν το προειδοποιητικό μήνυμα…
 
Κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο
 
Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ επιχειρούσε να απειλήσει την κιτρινόμαυρη εστία με αντεπιθέσεις, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Βελλίδης ήταν εκεί… Κι όλα αυτά μέχρι το 20’. Μετά από αυτό το διάστημα, ο Άρης ήταν ο κυρίαρχος του αγωνιστικού χώρου…
 
Εσωτερική αλλαγή και σούπερ γκολ
 
Η αλλαγή του Γιαννιώτα στην δεξιά πλευρά (πέρασε στα αριστερά ο Ουμπίντες), ανέβασε την ισχύ των κίτρινων.

Η υπεροχή του Άρη μετουσιώθηκε σε ένα πανέμορφο γκολ στο 31’, όταν ο Ουμπίντες σέρβιρε στην καρδιά της άμυνας στον Γιαννιώτα και αυτός με μια εντυπωσιακή κεφαλιά έγραψε το 0-1!

Ο Άρης είχε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ άλλες δυο φορές με τους Καστίγιο και Σολτάνι, δεν τα κατάφερε και έφυγε στα αποδυτήρια με το 0-1.
 
Φουριόζος ο ΟΦΗ, αλλά…
 
Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ όπως ήταν φυσικό μπήκε , ανέβαζε στροφές κυνηγώντας την ισοφάριση και απείλησε με το καλημέρα στο 49’με τον Μπουλούτ, αλλά ο Βελλίδης έδιωξε πάλι τον κίνδυνο…

Η αντίδραση του Πρόμπιερζ ήταν άμεση με διπλή αλλαγή. Στο 63’ ο Πολωνός έριξε στην μάχη τους Γιάκομπ, Ακόστα αντί των Σολτάνι και του (κορυφαίου του Άρη μέχρι εκείνο το σημείο στο γήπεδο) Γιαννιώτα.

Παρόλα αυτά, ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στα πόδια των Κρητικών.
 
Η απόκρουση του αγώνα
 
Την απόκρουση του αγώνα μετά από την… πολιορκία της εστίας του Άρη έκανε στο 70’ ο Βελλίδης, όταν έδιωξε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Γεωργίου από τη μικρή περιοχή.

Στην προσπάθεια του αναχαιτίσει την επιθετική δραστηριότητα του ΟΦΗ, ο Πρόμπιερζ πέρασε στο παιχνίδι και τον Βράνιες, αντί του Καστίγιο, θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους στο κέντρο.
 
Τρεις αποβολές!
 
Τα προβλήματα του Άρη μεγάλωσαν στο 78’ όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ουμπίντες, με αποτέλεσμα οι κίτρινοι να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Οι Κρητικοί, όμως, αντί να παίξουν ποδόσφαιρο, προσπάθησαν με γεμίσματα να εκβιάσουν το πέναλτι, αλλά ο Μήτσιος δεν έπεσε στην παγίδα! Σε δυο πτώσεις του Μάντζιου αλά… Στέλιου Γιαννακόπουλου, ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» δικαίως. Όπως δικαιολογημένες ήταν οι δυο κίτρινες και φυσικά η αποβολή που είδε ο επιθετικός του ΟΦΗ για θέατρο.

Στο 51’ ο Μήτσιος μπορεί να χαρίστηκε στον Ταυλαρίδη για απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό χτύπημα πάνω στον Σολτάνι (σε ανάλογη φάση είχε αποβληθεί ο Αλγερινός στον αγώνα με τον Ατρόμητο) και να  του έδειξε κίτρινη, αλλά στο 87’ του έδειξε σωστά τον δρόμο για τα αποδυτήρια μετά από σκληρό φάουλ που έκανε στον Ακόστα.
 
Κορυφαίος του Άρη ο Βελλίδης, με εμφάνιση για Εθνική ομάδα. Εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε ο Γιαννιώτας, αποτελεί τη χρυσή ελπίδα των κίτρινων.

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς (85’ Καμπάνταης), Χόρχε Λόπεθ (76’ Κατάι), Τζόρντι Λόπεθ, Σίσιτς (64’ Παπουλής), Σουμπίνιο, Μάντζιος.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Ντίκο, Μίσελ, Φατί, Τόχα, Γιαννιώτας (63’ Ακόστα), Ουμπίντες, Καστίγιο (76’ Βράνιες), Σολτάνι (63’ Γιάκομπ).

Δείτε όλες τις φάσεις του αγώνα:
{dailymotion}xmgnwa|640|360{/dailymotion}

To Top