ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με νέο… Grexit απειλούν την Ελλάδα, FIFA και UEFA

Με νέο Grexit απειλούν το ελληνικό ποδόσφαιρο FIFA και UEFA, εάν δεν περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ.

Οι εκπρόσωποι των δύο αρχών του παγκοσμίου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν αλεπάλληλες επαφές από το πρωί της Πέμπτης με κορυφαία στελέχη τεσσάρων ΠΑΕ της Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία των τεσσάρων συναντήθηκε αρχικά με τον Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), στη συνέχεια με τους Παναγόπουλο, Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός), ακολούθησε ο Γιάννης Βρέντζος και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου.

Ενόψει της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου οι άνθρωποι των διεθνών συνομοσπονδιών ξεκαθάρισαν στους συνομιλητές τους ότι είναι απαραίτητο να περάσουν όλες οι αλλαγές που έχουν προτείνει για το καταστατικό και τους κανονισμούς.

Συγκεκριμένα ζήτησαν:

-Να αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις Συνελεύσεις της ΕΠΟ και να αποτελεί το 22% με 25% του σώματος.

-Να μειωθεί συνολικά το εκλογικό σώμα και κάθε Ένωση να έχει μία ψήφο και όχι τρεις, ενώ από μία ψήφο θα έχει και κάθε ΠΑΕ της Super League.

-Να μειωθεί ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15!

-Να καταργηθούν πολλές από τις επιτροπές της ΕΠΟ.

-Να δημιουργηθεί μια επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΟ που θα συζητάει προκαταρκτικά όλα τα θέματα και θα εισηγείται.

Τόνισαν επανειλημμένα οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA πως εάν δεν προχωρήσουν άμεσα αυτά τα θέματα, τότε θα αποσύρουν την «επιτροπή εξομάλυνσης», το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απομονωθεί και θα οδηγηθεί σε… ποδοσφαιρικό Grexit!

Στο θέμα της διαιτησίας και παρά τις επισημάνσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός, οι FIFA/UEFA δεν επιθυμούν να κάνουν καμία κουβέντα με τις ΠΑΕ.

Πάντως οι αντιπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών έδειξαν ότι ήταν απόλυτα ενήμεροι για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τα επεισόδια στα γήπεδα, για τις τιμωρίες των ομάδων και τα παράπονα για τις διαιτησίες, μίλησαν με συγκεκριμένα ονόματα και άφησαν να εννοηθεί πως θα επιληφθούν άμεσα και σε αυτό το φλέγον ζήτημα.

Το απόγευμα θα συνεχιστούν τα ραντεβού με εκπροσώπους των Ενώσεων που πρόσκεινται στην πλειοψηφούσα παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου, που θα αποτελέσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη αιρετή διοίκηση στην ΕΠΟ. Επίσης θα γίνει επαφή και με αντιπροσωπεία Ενώσεων που δεν στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Γραμμένου.

Ο κύκλος των επαφών των αντιπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών θα κλείσει αύριο το πρωί με τις συναντήσεις που θα γίνουν με τις υπόλοιπες 12 ΠΑΕ της Super League.

To Top