Με Πέιτζ στο Μουντιάλ η Ουαλία

Τετραετές συμβόλαιο με την Ουαλία υπέγραψε ο Ρομπ Πέιτζ και θα οδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

Ο 48χρονος Πέιτζ, ανέλαβε προπονητής μετά την αποχώρηση του Ράιαν Γκιγκς από την ομάδα λόγω καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία. Ο Γκιγκς, ο οποίος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει εκ νέου δίκη τον επόμενο χρόνο, αφού οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία για τις κατηγορίες τον περασμένο μήνα.

Υπό την καθοδήγηση του Πέιτζ, η Ουαλία έφθασε στους «16» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρυσι, ενώ προκρίθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1958.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να προπονείς την εθνική σου ομάδα και ανυπομονώ για την πρόκληση που θα φέρουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αρχίζοντας με το πρώτο μας Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA μετά από 64 χρόνια», είπε ο Πέιτζ στις πρώτες του δηλώσεις και συνέχισε:

«Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για το ουαλικό ποδόσφαιρο και ελπίζω να κάνουμε την χώρα υπερήφανη τον Νοέμβριο και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες μας με την πρόκριση σε περισσότερα μεγάλα τουρνουά στο μέλλον».

Η Ουαλία βρίσκεται στον Β’ όμιλο μαζί με την Αγγλία, το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

To Top