ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με πέναλτι-φάντασμα η Λαμία!

Η Λαμία πήρε τη νίκη (1-0) στην Καλλιθέα, αφού κατάφερε να σκοράρει χάρη σε πέναλτι – φάντασμα που καταλόγησε ο διαιτητής Τσαμούρης.

Η Λαμία σε ακόμη ένα ταξίδι της στην Αθήνα δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, έδειξε να αιφνιδιάζεται με το σχήμα που παρέταξε η Καλλιθέα και τελικά χρειάστηκε ένα πέναλτι, που όπως έδειξε το ριπλέι, δεν ήταν για να φύγει με το τρίποντο (1-0) από το Ελ Πάσο. Η ομάδα της Φθιώτιδας, πάντως, παρέμεινε στο +6 από τον 3ο Άρη, ενώ η γηπεδούχος που δεν είχε ούτε στην εξέδρα τον τιμωρημένο, Νίκο Κουρμπανά (λόγω γαστρεντερίτιδας), ισοβαθμεί πλέον με τον Αιγινιακό στη 15η θέση…

Το παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, αφού είχε ελάχιστες τελικές προσπάθειες, πολλά λάθη και φυσικά κακό θέαμα. Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους, ενώ από την άλλη πλευρά οι μέσοι της Καλλιθέας είχαν πολλές λάθος μεταβιβάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο αυξήθηκε η ποιότητα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο στρωτά και έβαλαν την μπάλα κάτω για να αναπτυχθούν από τα άκρα, χωρίς, όμως πάλι να φτάσουν σε σημαντικές τελικές προσπάθειες.

Στο 65ο λεπτό, ο Βάντσερσον έφυγε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, όπου προσπάθησε να περάσει και τον Μιχελή που έδιωξε την μπάλα, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη γνώμη και έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Βασιλόγιαννης ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 για την Λαμία.

Ακολούθησε αναστάτωση στον πάγκο που έφερε την αποβολή του Γιάννη Αβραντίνη που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από εκεί. Ο παράγοντας της ομάδας, μάλιστα, έκανε νόημα και στους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν, αλλά επικράτησαν οι πιο ψύχραιμοι και δεν έφυγαν.

Από εκεί και πέρα αυξήθηκε η ένταση και, μάλιστα, οι παίκτες της ομάδας της Φθιώτιδας έκαναν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα αυτό να τους κοστίσει και μια αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καραγιάννη που κατάφερε να δει δύο κίτρινες στο «μεγάλο» διάστημα που έκανε για να βγει από τον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή του Φερφελή. Κάτι τελικά που δεν συνέβη, αφού αποβλήθηκε πριν αντικατασταθεί.

Ο διαιτητής κράτησε εννέα λεπτά καθυστερήσεις και στο 7ο από αυτά οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Αναστασιάδη σε σουτ του Μασέδο και η κάμερα δείχνει πως υπήρξε επαφή, αλλά δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή. Ο διαιτητής, πάντως, δεν έδωσε ούτε φάουλ.

To Top