Με πέντε αλλαγές τα πλέι οφ – Τι προβλέπεται για το VAR

Τις οδηγίες του IFAB για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων θα συζητήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η βασική διαφοροποίηση έγκειται στον αριθμό των αλλαγών. Σε κάθε ομάδα θα επιτρέπεται η χρήση μέχρι πέντε αλλαγών, αντί για τρεις.

Για να μην χάνεται χρόνος από τη ροή του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει μέχρι τρεις ευκαιρίες να προβεί σε αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι υπόλοιπες δύο αλλαγές θα γίνονται κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας των ημιχρόνου.

Όσον αφορά το κύπελλο, εφόσον ήδη προβλέπεται μια πρόσθετη αλλαγή κατά τη διάρκεια της παράτασης, κάθε ομάδα θα έχει μία πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή.

Σχετικά με τη χρήση του VAR, η οδηγία του IFAB αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξει διακοπή της χρήσης του κατά την επανέναρξη των διοργανώσεων, με απόφαση της διοργανώτριας.

Τέλος αναφέρεται ότι είναι στην ευχέρεια του αρμόδιου φορέα να αποφασίσει αν για τις διοργανώσεις που συνεχίζονται μετά τη 1/6/2020, λόγω της αναγκαστικής διακοπής για την προστασία της δημόσια υγείας, αν θα γίνει χρήση των Κανόνων του Παιχνιδιού 2019/20 ή αν θα συνεχίσουν  με βάση τους Κανόνες του Παιχνιδιού 2020/21.

To Top