Με Ρεάλ – Βαλένθια ξεκινά η Πριμέρα Ντιβισιόν

Με ντέρμπι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βαλένθια θα ξεκινήσει η Πριμέρα Ντιβισιόν της περιόδου 2012-13, στις 19 Αυγούστου. Όσο για τα δύο «clasico» ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αυτά θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου και Μαρτίου, σε Βαρκελώνη και Μαδρίτης αντίστοιχα.

Η αυλαία του νέου πρωταθλήματος στην Ισπανία θα ανοίξει με ντέρμπι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου οι πρωταθλητές του Ζοσέ Μουρίνιο θα υποδεχθούν τη Βαλένθια. Παράλληλα, ο Τίτο Βιλανόβα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νόου».

Σε ό,τι αφορά στα δύο «clasico», αυτά θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη και στις 3 Μαρτίου στη Μαδρίτη, για την 7η και 26η αγωνιστική αντίστοιχα. Με αίτημα των δύο ομάδων, τα συγκεκριμένα ματς ορίστηκαν νωρίτερα από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, έτσι ώστε η σύγκρουση του β’ γύρου να μην «πέσει» ξανά ταυτόχρονα με τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ραντεβού μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, πάντως, θα δοθεί στα τέλη Αυγούστου, όταν θα μονομαχήσουν για το Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπέτις
Σεβίλλη – Χετάφε
Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης
Σαραγόσα – Βαγιαδολίδ
Θέλτα – Μάλαγα
Μαγιόρκα – Εσπανιόλ
Ράγιο Βαγεκάνο – Γρανάδα
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Οσασούνα

To Top