ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με σούπερ πρώτο ημίχρονο ο Άρης κέρδισε (2-1) τον Ατρόμητο και κλείδωσε τα Play-offs

Με… κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, ο Άρης συνέχισε με τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο, κερδίζοντάς τον με 2-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Νταρίντα και Ματέο στο πρώτο ημίχρονο κλειδώνοντας έτσι το εισιτήριο για τα play offs του Πρωταθλήματος. Μείωσαν οι φιλοξενούμενοι στο 80′ με τον Ρομπάιγ.

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Άρη ο οποίος με σκορερ τους Νταρίντα στο 8΄και Ματέο Γκαρσία στο 27΄έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έκανε διαχείριση, αγχώθηκε όμως μετά το γκολ του Ρομπάιγ στο 80΄.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν και άλλες ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, όμως ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου Γιαννιώτης ήταν κορυφαίος για τους Περιστεριώτες και κατέβασε τα… ρολά στους παίκτες του Άρη με χαρακτηριστικότερη την ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου στο 89′.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ… ΣΥΝΤΑΓΗ

Ο Τόλης Τερζής παρά τις δοκιμές που έκανε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επέλεξε να ξεκινήσει με τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησε και στο παιχνίδι του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουέστα, δεξιά ο Οντουμπάζιο, αριστερά στην άμυνα ο Πίρσμαν και κεντρικοί αμυντικοί οι Ενκουλού και Μπράμπετς. Τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Ετέμπο, Νταρίντα και ρουπ, ενώ στην επιθετική γραμμή των κιτρινόμαυρων ήταν οι Πάλμα, Ματέο Γκαρσία και ο Καμαρά.

Η ΓΑΤΑ ΗΤΑΝ…ΤΥΧΕΡΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές απέναντι στον αντίπαλο. Στο 7′ υπήρξε προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι καθώς μια γάτα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο από τη Θύρα 3 και έφτασε μέχρι τη Θύρα 1 από όπου και βγήκε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Νταρίντα. Ο Πίρσμαν έβγαλε όμορφα μέσα στην περιοχή τον Ρουπ, μετά απο κόντρα η μπάλα έφτασε στον Νταρίντα ο οποίος με σουτ στην κλειστή γωνία του Γιαννιώτη έγραψε το 1-0.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ

Στο 11′ ο Άρης πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Ματέο Γκαρσία, αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Πάλμα πλάσαρε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Ματέο Γκαρσία στη συνέχεια να σουτάρει με το αριστερό και να νικάει στη γωνία τον Γιαννιώτη παρά την προσπάθεια του τελευταίου να αποκρούσει. Παρόλα αυτά το γκολ ακυρώθηκε γιατί στην αρχή της φάσης ο Ρουπ βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ότι δεν κατάφερε στη φάση του 11ου λεπτού, το πέτυχε στο 27 ο Ματέο Γκαρσία. Μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Ρουπ, που μάζεψε όλους τους αμυντικούς του Ατρομήτου πάνω του και πάσαρε στον Νταρίντα, με το σουτ του τελευταίου να βρίσκει στο δοκάρι, ο Ματέο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 2-0 με το πρώτο του φετινό τέρμα.

ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΡΟΥΠ

Στο 56′ ο Άρης έχασε έναν παίκτη που ήταν εκ των κορυφαίων μέχρι εκείνη την ώρα. Ο Λούκας Ρουπ ένιωσε ενόχληση στον δεξί οπίσθιο μηριαίο και ζήτησε να αντικατασταθεί. Η πρώτη του εικόνα δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στο ιατρικό τιμ του Άρη, όμως η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί. Ο Ρουπ πάντως αντικαταστάθηκε από τον Ντουκουρέ.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Λίγο μετά την πρώτη αναγκαστική αλλαγή του Ρουπ, ο Άρης έκανε ακόμη μια αφού ο Ματέο Γκαρσία έδειξε στον πάγκο ότι δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά και αντικαταστάθηκε από τον Ιτούρμπε.

ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Στο 77 ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι βάζοντας και τρίτο γκολ, όμως η κεφαλιά του Καμαρά μετά απο πολύ όμορφη σέντρα του Ιτούρμπε, πέρασε μόλις δίπλα απο το δοκάρι του Γιαννιώτη. Ακριβώς στην επόμενη φάση ο  Φριντζόνσον να τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά μόνος ανενόχλητος απέναντι στον Κουέστα δεν μπόρεσε να τον νικήσει με πλασέ!

ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο 80 ο Ατρόμητος έκανε το 2-1 με τον Ρομπάιγ ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ πλάγια μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ετέμπο και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα με την ομάδα του Περιστερίου να… ξαναμπαίνει στο ματς.

ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

89′ Τεράστια επέμβαση του Γιαννιώτη! Ο Χριστοδουλόπουλος… έσκασε ποδιά στον Γκονθάλεθ, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με φοβερό τρόπο ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου πέφτοντας στη γωνία του.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τερζής): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ετέμπο, Νταρίντα, Ρουπ (58′ Ντουκουρέ) – Γκαρσία (67′ Ιτούρμπε), Πάλμα (80΄Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά (80 Γκρέι)

Ατρόμητος (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσρίντα, Στρούγγης, Χατζησαΐας, Ντε Μποκ, Οικονομίδης (Κουεν), Γκονζάλες – Ροτάριου (76′ Τζοβάρας), Καμαρά(69′ Φριντζόνσον), Ρομπάι – Τζαβίδας (63′ Κιάρτανσον)

Διαιτητής: Ζαμπάλας

Βοηθοί: Θανασιάς, Μαυρουδής

4ος Πολυχρόνης

VAR: Τσαγκαράκης, Κωσταράς

To Top