ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Με τέτοια ποσοστά δεν γινόταν να κερδίσει

Ο Άρης εμφανίστηκε πνευματικά ανέτοιμος απέναντι στον Κολοσσό και το πλήρωσε. Η εικόνα που παρουσίασαν οι “κίτρινοι” απείχε αρκετά απ’ αυτό που έδειξαν στους περισσότερους φετινούς  αγώνες. Με τα ποσοστά, με τα οποία σούταραν, ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουν, ενώ οι 68 πόντοι, που σκόραραν, ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση σε εντός έδρας αναμέτρηση, μετά απ’ αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό (69 πόντοι). 

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν συνολικά 24/74 σουτ εντός πεδιάς (32%), που μεταφράζονται σε 17/46 δίποντα (36%) και 7/28 τρίποντα (25%), ενώ ευστόχησαν στις 13 από τις 19 βολές, που εκτέλεσαν (68%). 

Ο Άρης επιχείρησε 20 περισσότερα σουτ από τον Κολοσσό (είχε 54) κι έχασε. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στο μπάσκετ… Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα 18 λάθη της ομάδας της Ρόδου, πετυχαίνοντας 14 πόντους απ΄αυτά. Πήρε 17 επιθετικά ριμπάουντ, όμως οι παίκτες του έχασαν αρκετά σουτ εξ επαφής και λέι απ.  Ήταν μια από τις μέρες, που σχεδόν όλα τα επιθετικά ατού του έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό… 

Οι Ροδίτες δεν επέτρεψαν στους “κίτρινους” να κάνουν το παιχνίδι τους, που βασίζεται στην ενέργεια και κατ’ επέκταση στις κλεμμένες μπάλες και το transition, αποσυντονίζοντάς τους και αποδιοργανώνοντάς τους, σε πολλές περιπτώσεις.

Πήγαν τον αγώνα σε χαμηλό τέμπο, τον κράτησαν σε χαμηλό σκορ και βάζοντας στο τέλος τα μεγάλα σουτ με τον Ντίξον και τον Κατσιβέλη έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους. 

To Top