ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την ίδια ενέργεια και τον ίδιο παλμό για την ισοφάριση! (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Μπροστά σε άλλη μία υπέρβαση και σε άλλη μία πρόκληση βρίσκεται ο Άρης υποδεχόμενος σήμερα (19:00) στο Αλεξάνδρειο τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο ημιτελικό, με στόχο να ισοφαρίσει την ημιτελική σειρά σε 2-2 και να την στείλει πίσω στο ΟΑΚΑ για πέμπτο παιχνίδι!

Οι κίτρινοι έχουν προκαλέσει ουκ ολίγο θόρυβο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με εμφατικές νίκες και εμφανίσεις. Προχθές κέρδισαν τον Παναθηναϊκό χωρίς τρεις βασικούς παίκτες στο ροτέισον, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση.

Μπορούν να επαναλάβουν μέσα σε 48 ώρες την ίδια εμφάνιση; Η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ώρες στο παρκέ του Παλέ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι αγωνιστούν θα αφήσουν κάθε ικμάδα δύναμης στο γήπεδο. Αυτό είναι εγγύηση.

Το θέμα είναι αν έχει την δυνατότητα ο Άρης, κυρίως σωματικά, να βγάλει στο παρκέ την ίδια ενέργεια που είχε την Δευτέρα. Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε 10 παίκτες στον τρίτο ημιτελικό, θέλοντας να ανοίξει το ροτέισον έστω και με τις απουσίες των Χάγκινς, Ξανθόπουλου και Ζάρα και αυτό απέδωσε, γιατί όλοι προσέφεραν.

Αυτό είναι το κλειδί και σήμερα. Να μπορέσουν αυτοί που θα κληθούν να δώσουν ανάσες στους βασικούς, να προσφέρουν πάλι λύσεις όπως έκαναν τη Δευτέρα και φυσικά οι βασικοί να έχουν την ίδια απόδοση.

Ο Άρης “χτύπησε” τον Παναθηναϊκό σε όλες τις αδυναμίες του προχθές. Εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδυναμία του Ραντούλιτσα και των περιφερειακών των πράσινων, οι οποίοι εκτός του Διαμαντίδη είναι παίκτες με το μυαλό στην επίθεση. Σήμερα, όμως, θα υπάρχει και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε δύο πολύ καλά παιχνίδια απέναντι στον Άρη, στους ημιτελικούς του ΟΑΚΑ. Η δική του παρουσία, έστω κι αν δεν είναι 100% έτοιμος, δίνει στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού αμυντική οντότητα, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως και ο Άρης.

Γενικώς είναι αγώνας που και πάλι θα έχει πολλή τακτική, όπως και οι προηγούμενοι τρεις και οι σταθερές για τον Άρη δεν αλλάζουν: άμυνα, προστασία του αμυντικού ριμπάουντ για να μη δώσει δεύτερες επιθέσεις, περιορισμός των λαθών και δη αυτών που γίνονται κλεψίματα και εύκολα καλάθια και επιθετικά την πλήρη εκμετάλλευση του ταλέντου που έχουν συγκεκριμένοι παίκτες στο μακρινό σουτ και το ένας εναντίον ενός.

To Top