Με την ευχή του “Θεού”

Ένα ακόμη Ευρωμπάσκετ βρίσκεται προ των θυρών. Το χτυποκάρδι των απανταχού φίλων της Εθνικής δυναμώνει, ασυνείδητα ο ήχος του «final countdown» τριβελίζει το μυαλό των παλαιότερων και η εικόνα του Νίκου Γκάλη εκεί, ολοζώντανη, σαν να ήταν χθες…

Δεδομένη η ανάγκη επικοινωνίας με τον θρύλο των θρύλων του ελληνικού αθλητισμού, τον άνθρωπο που ενέπνευσε και επηρέασε όσο λίγοι τις επόμενες γενιές καθορίζοντας το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα μας. Ο Νικ εύχεται σήμερα «καλή επιτυχία» στους διεθνείς μας μέσω του «Goal», δηλώνοντας αισιόδοξος πως η Εθνική θα πετύχει τον στόχο της κατάκτησης ενός μεταλλίου.

«Θέλω από την πλευρά μου, με όλη μου την καρδιά, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά» λέει ο Νίκος Γκάλης και προσθέτει: «Ξέρω καλά σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται κάποιος που πρέπει να προετοιμαστεί για μια τέτοια διοργάνωση. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πετύχουμε την κατάληψη υψηλής θέσης, να διεκδικήσουμε μετάλλιο.

Κάποτε η Εθνική ήταν αουτσάιντερ, τώρα είναι μονίμως φαβορί. Εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν τα πολλά λόγια. Και τα παιδιά καλό θα είναι να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα λένε οι απέξω σχετικά με το ποιος είναι ή ποιος δεν είναι φαβορί και να είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι ώστε να κάνουν σωστά αυτό για το οποίο έχουν προετοιμαστεί».

Συγκρίνοντας το χθες με το σήμερα ο Νικ λέει: «Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Είμαι αισιόδοξος, γιατί όλα τα παιδιά που παίζουν έχουν τρομερές εμπειρίες. Στο σύνολό τους αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διαπρέπουν. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά και ξεχωριστά για κανέναν, όπως σας εξήγησα δυνατότητες υπάρχουν. Η Εθνική έχει διαγράψει μια καταπληκτική πορεία, εύχομαι να έρθουν και φέτος επιτυχίες γιατί ο Έλληνας αγαπάει το μπάσκετ και ξέρω ότι έχει αγωνία και προσμονή για αυτά τα παιχνίδια.

Ολοι έχουμε ανάγκη να ξεχαστούμε από τα προβλήματα με μια καλή εμφάνιση, μια καλή νίκη». Για το πώς προετοιμαζόταν ο ίδιος πριν από μια μεγάλη διοργάνωση λέει: «Η ατομική προετοιμασία έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός, εγώ έκανα τα δικά μου… Είναι απαραίτητο για όλους να υπάρχει συγκέντρωση, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τα παιχνίδια μας».

«Να έχουμε καλό ξεκίνημα»

Γενικότερα για το Ευρωμπάσκετ, τις ομάδες που μετέχουν σε αυτό και την Εθνική μας ο Γκάλης είπε: «Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα, θα βοηθήσει στην ψυχολογία. Δεν ξέρω αν θα έχουμε εκπλήξεις, κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις παραμένουν σε καλή κατάσταση. Η Ισπανία, η Γαλλία, η Λιθουανία πιστεύω θα είναι ψηλά. Και οι διοργανωτές οι Σλοβένοι σίγουρα έχουν κι αυτοί κίνητρο, θα παλέψουν για μια διάκριση».

 

To Top