Με την πίεση του αποτελέσματος μπορεί να παίξει όπως χθες στο πρώτο ημίχρονο;

Ναι, ο Άρης ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό. Ναι, έπαιξε μπάσκετ για πρώτη φορά μετά από καιρό, έβγαλε συνεργασίες, είχε μια αρχή και ένα τέλος, κάτι έκανε τέλος πάντων. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία για τον φίλαθλο του Άρη αυτό, όχι μόνο γιατί ακολούθησε μια τραγωδία, αλλά και γιατί αυτό το καλό πρόσωπο θέλει να το δει σε παιχνίδια που “πρέπει” να κερδίσει. Δύο τα έχει μπροστά του. Ίκαρος και ΚΑΟΔ.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι κρατάει τα πρώτα 25 λεπτά από τον χθεσινό αγώνα. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης όντως έπαιξε μπάσκετ στο ΣΕΦ και όχι… κάτι σαν μπάσκετ που βλέπουμε από την αρχή της περιόδου. Έβαλε 40 πόντους, είχε 9 ασίστ, είχε υπεροπλία στο ριμπάουντ (15-14). Στην άμυνα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό που σκοράρει φέτος στην Α1 με 93 πόντους μέσο όρο. Δεν ήταν κριτήριο αυτό το ματς για την άμυνα του Άρη. Η επίθεση ήταν.

Στο πρώτο μέρος λειτούργησε η επίθεση. “Μπήκαν τα σουτ και μείναμε ζωντανοί”, θα πει κάποιος. Τα σουτ μπήκαν όχι γιατί ήταν χαλαρός (που ήταν) ο Ολυμπιακός, αλλά γιατί οι παίκτες του Άρη ήταν χαλαροί και χωρίς την πίεση του αποτελέσματος. Στο δεύτερο ημίχρονο όταν τους πίεσε ο Ολυμπιακός πέτυχαν 25 πόντους, έναν περισσότερο από όσους είχαν πετύχει στο πρώτο δεκάλεπτο του ίδιου αγώνα (28-24) και τελικώς σκόραραν λίγο πάνω από τον φετινό μέσο όρο τους!

Το καλό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν μόνο επειδή μπήκαν τα σουτ και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν και στα ματς που υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος. Αυτό είναι που πρέπει να διαχειριστούν οι παίκτες του Άρη και αυτό προσπαθεί να κάνει ο Αγγέλου, μιλώντας συνέχεια γι’ αυτό. Να τους αποφορτίσει. Προς το παρόν δεν τα έχει καταφέρει. Οι παίκτες διαπίστωσαν στην πράξη ότι έχουν δυνατότητες. Δεν είναι εύκολο να κοντράρεις τον Ολυμπιακό έστω για ένα 20λεπτο και μάλιστα παίζοντας στον ρυθμό του.

Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν θα έχει σημασία, αν δεν κερδίσει ο Άρης τον Ίκαρο (και μετά τον ΚΑΟΔ). Θα μπορέσει να παίξει έτσι όπως έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο στο ΣΕΦ υπό την πίεση αποτελέσματος; Όλοι περιμένουν μια απάντηση.

 

To Top