ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Με τη «σφραγίδα» της σωστής αμυντικής λειτουργίας

Η άμυνα του Άρη λειτούργησε υποδειγματικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καρδίτσα, καλύπτοντας τις επιθετικές αδυναμίες και ήταν αυτή, που έδωσε τη νίκη, σε συνδυασμό με τον επιθετικό οίστρο του Βασίλη Τολιοπούλου. 

Οι κιτρινόμαυροι ήταν σαν να βρίσκονταν σε …άλλο γήπεδο στο πρώτο μέρος. Χωρίς συγκέντρωση, χωρίς ενέργεια, καθόλου φαντασία, συνεργασίες και επικοινωνία, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με διαφορά 10 πόντων (29-39), με τη λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου, εκμεταλλευόμενοι τόσο τα λάθη τους (10) όσο και την φτωχή επίδοση σε δημιουργία (μόνο έξι ασίστ).

Ο Άρης δεν έθελξε με την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μέσα από την εξαιρετική του αμυντική λειτουργία βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τολιόπουλο και τους Γκάλινατ-Χάρελ να προσφέρουν κι αυτοί λύσεις.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δέχθηκε μόνο 22 πόντους στο δεύτερο μέρος (από 11 σε κάθε δεκάλεπτο), περιόρισε τα λάθη (τρία σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο) και ευστόχησε στα σουτ και τις βολές στο τέλος, πανηγυρίζοντας τη νίκη.

To Top