“Με τον Άρη ήμασταν σαν θεοί στην Ελλάδα!”

O Λευτέρης Σούμποτιτς είναι ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του μπάσκετ στη Σλοβενία και με αφορμή την έναρξη του Ευρωμπάσκετ έδωσε μια μεγάλη – ολοσέλιδη – συνέντευξη ενόψει της έναρξης της διοργάνωσης, στη μεγάλη εφημερίδα της Σλοβενίας “Ντνέβνικ”. Ο πρώην και παίκτης και προπονητής του Άρη μίλησε φυσικά και για τα αξέχαστα χρόνια της Αυτοκρατορίας των κίτρινων.

Στη συνέντευξη τονίζει, μεταξύ άλλων…
Σε ερώτηση για το αν έπαιζε Σλοβενία-Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ, με ποιον θα ήταν…
“Δε χρειάζεται ρώτημα. Με τη Σλοβενία”.
Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα του συμπεριφέρονται σαν Θεό, σαν έναν μικρό Τίτο! Κι ο “Πίξι” εξηγεί:
“Στην Ελλάδα με τον Άρη καταφέραμε να κάνουμε το μπάσκετ πρώτο άθλημα. Οι φίλαθλοι δεν έβγαιναν στους δρόμους της Αθήνας (…) κάθε βράδυ Πέμπτης που παίζαμε στην Ευρώπη. Ήταν κάτι ιστορικό για τη χώρα, οι επιτυχίες μας ήταν μεγάλες για τα δεδομένα της εποχής. Κι όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είχε θεούς, και μας αντιμετώπιζαν σαν θεούς, είναι αλήθεια! Είχα αυτή την τύχη να το ζήσω…”

Στην παρατήρηση ότι επιλέχθηκε μέσα στους 5 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Άρη υπογραμμίζει: “είναι μια μεγάλη τιμή για μένα, να με έχουν δίπλα στον Γκάλη και στον Γιαννάκη, που όλοι ξέρουν πόσο μεγάλοι παίκτες ήταν. Είναι σίγουρα μια απ’ τις μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα μου”.

Σε ερώτηση για την προπονητική του καριέρα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό και αν του φέρθηκαν άσχημα οι οπαδοί των δύο ομάδων, επειδή πήγε και στους δύο “αιώνιους” ο Σούμποτιτς τονίζει: “στον Παναθηναϊκό πήγα με την ομάδα να μην έχει πάρει τίτλο επί 14 χρόνια και καταφέραμε να πάρουμε δύο σερί. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία σε όλες τις ομάδες. Στον Πανιώνιο, επίσης, μου φέρθηκαν πολύ καλά, αλλά όταν πήγα στον Ολυμπιακό δέχθηκα ένα αυγό στο κεφάλι μια φορά και με έβριζαν οι αντίπαλοι φίλαθλοι!”.

Τον ρώτησε αν είναι πιο εύκολο να είναι κάποιος προπονητής ή παίκτης…
“Φυσικά προπονητής. Πρέπει να κάνεις 15 άτομα να παίζουν σαν ένα, να είσαι ψυχολόγος, να είσαι δάσκαλος, να είσαι πατέρας, να είσαι αδερφός”.

Στη συνέντευξη ο Σούμποτιτς μιλά για τον Μάλκοβιτς, τονίζοντας ότι ήταν άτυχος που επί 3 χρόνια έμεινε εκτός “αγοράς”, αλλά είναι πολύ καλός προπονητής, και ότι είχε κι αυτός τέτοιες ατυχίες, σχολιάζει το επεισόδιο Γκόρενς-Τούσεκ στην Εθνική Σλοβενίας και τονίζει τα προγνωστικά του για το Ευρωμπάσκετ, ενώ μιλά και για την εμπειρία του στο Λίβανο…

To Top