ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Μάχη” στο Παλέ απέναντι σε… τέσσερις αντιπάλους για την έβδομη σερί νίκη! (PRESSARIS-LIVE, 17:00)

Όπως και το περασμένο Σάββατο, έτσι και σήμερα (17:00) ο Άρης δεν καλείται να αντιμετωπίσει μόνο τα Τρίκαλα. Ίσως η θεσσαλική ομάδα – κάθε σεβασμό στην προσπάθειά της – να μην είναι καν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κίτρινων σήμερα στο Παλέ.

Η σωματική και ψυχολογική κούραση παίζει τον ρόλο της. Δεν είναι δικαιολογία, είναι δεδομένο όμως, που προσμετράται στην προσπάθεια των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την νίκη, την έβδομη συνεχόμενη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αν συνδυάσει κανείς το παραπάνω δεδομένο με το “πρέπει” που υπάρχει σε αυτό το παιχνίδι, μπορεί να συνειδητοποιήσει για ποιο λόγο το παιχνίδι σήμερα δεν έχει μόνο έναν αντίπαλο, τα Τρίκαλα, αλλά και άλλους ακόμα.

Υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς που δεν είναι σοβαροί σε σημείο να στερούν την συμμετοχή κάποιου παίκτη, όμως επηρεάζουν στην προετοιμασία της ομάδας, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Τζερέλ Μακ Νιλ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί, έστω κι αν είναι στην 12αδα.

Είναι βέβαιο ότι ο Πρίφτης θα ανοίξει το rotation, θα χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, για να μπορέσει να διατηρήσει την ομάδα του φρέσκια μέσα στο παρκέ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι παίκτες θα έρθουν από τον πάγκο, θα πρέπει να δώσουν λύσεις. Οδηγός για το συγκεριμένο πλάνο είναι το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Στεάουα, όταν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο σκόραραν τους 21 πόντους από τους 42 του Άρη.

Εννοείται ότι αυτό που είπε ο Πρίφτης στην τεχνική ανάλυσή του πρέπει να συμβεί, δηλαδή να ελέγξει ο Άρης τον ρυθμό και τα ριμπάουντ, γιατί έτσι θα βρει εύκολα καλάθια και θα απλοποιήσει την κατάσταση.

To Top