Με το βλέμμα στην Κίνα…

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΚΑΕ για τον Παναγιώτη Γιαννάκη ουσιαστικά οδηγεί όλο το ρεπορτάζ στην… Κίνα. Εκεί θα “παιχθεί” όλο το παιχνίδι τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες. Οι Κινέζοι, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης εκεί, θέλουν να λύσουν την συνεργασία τους με τον Γιαννάκη, αναζητούν ήδη άλλες λύσεις για τον πάγκο τους, αλλά επισήμως “διαζύγιο” δεν έχει επέλθει.

Ο Γιαννάκης έχει συμβόλαιο έως το 2016 με την κινέζικη ομοσπονδία. Η αποτυχία ωστόσο στο πανασιατικό πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός από το Μουντομπάσκετ δημιούργησαν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Γιαννάκης, τυπικός στις υποχρεώσεις του, πήγε για σχεδόν έναν μήνα στην Κίνα στα τέλη του 2013 και παρακολούθησε αγώνες κινέζικου πρωταθλήματος για να δει παίκτες. Ζήτησε και πήρε άδεια να επιστρέψει για τα Χριστούγεννα και δεν έχει διευκρινιστεί αν θα γυρίσει, όπως λένε οι Κινέζοι.

Φιλοξενούνται από χθες δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας Χάο Γκούο Χούα ο οποίος ρωτήθηκε αν έχει ενημέρωση από τον Γιαννάκη για το τι θα γίνει και απάντησε αρνητικά “διότι δεν είχαμε καμία επαφή”, ενώ στο ερώτημα αν γνωρίζει κάτι για το ενδιαφέρον του Άρη είπε πως “δεν έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο”.

Ο Γιαννάκης είχε προ ημερών ζητήσει από την ομοσπονδία μπάσκετ της Κίνας άδεια για να μπορέσει να εργαστεί σε σύλλογο, παράλληλα με την ενασχόλησή του στην Εθνική ομάδα της χώρας και περιμένει αυτήν την απάντηση.

Οι Κινέζοι πάντως θεωρούν πως δεν πρόκειται οι δύο πλευρές να συνεχίσουν την συνεργασία τους και αυτό που μένει είναι να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα “χωρίσουν”.

 

To Top