Με το… δεξί η Σλοβακία, νίκησε 2-1 τους Πολωνούς (video)

Με το δεξί και η Σλοβακία! Τι κι εάν θεωρείται το αουτσάιντερ του 5ου ομίλου, η ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις τις στο Euro 2020, επικρατώντας 2-1 της Πολωνίας στο «Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ» της Αγίας Πετρούπολης.

Ένα αποτέλεσμα, το οποίο οφείλει αφενός μεν στο πολύ καλό της πρώτο ημίχρονο (0-1 με το αυτογκόλ του Σέζνι) και αφετέρου στην αφελής κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) -την πρώτη που βγαίνει στο τουρνουά- που αντίκρισε ο Κριχόβιακ στο 69’. Με τον Σκρίνιαρ να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του στο 69’, ύστερα από την προσωρινή ισοφάριση της Πολωνίας με τον Λινέτι στο 46’.

 

Ένα τέρμα, το οποίο γέμισε με αυτοπεποίθηση τους τυπικά γηπεδούχους, που άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή τους για ένα άμεσο δεύτερο γκολ. Κι όμως, ενώ έδειχναν έτοιμοι για το 2-1, ήρθε ο Κριχόβιακ να δεχτεί αφελέστατα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αντικρίζοντας την πρώτη κόκκινη στο Euro 2020. Με τους Σλοβάκους να αξιοποιούν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με το ευθύβολο σουτ του Σκρίνιαρ στο 69’.

Η Πολωνία όσο περνούσαν τα λεπτά αύξησε την πίεσή της, προσπάθησε να ισοφαρίσει -χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Μπέντναρεκ στο 90’+1′-, χωρίς όμως ευτυχές, για την ίδια, αποτέλεσμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι – Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους – Λινέτι, Κριχόβιακ, Κλιχ – Γιόσβιακ, Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Χάρασλιν, Κούτσκα, Χρομάντα, Μακ – Χάμσικ, Ντούντα.

To Top