ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με το δικό του… στιλ! Ένα καλό ημίχρονο, ένα γκολ και 6ο φετινό “διπλό” του Άρη, 0-1! (videos)

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, που έφυγε με το “διπλό” από την Ριζούπολη, 0-1, για την 18η αγωνιστική της Super League! Οι “κιτρινόμαυροι” έβγαλαν ενέργεια στο παιχνίδι τους, είχαν κυρίαρχο ρόλο από το ξεκίνημα του αγώνα, πέτυχαν ένα γκολ, ενώ έχασαν και πολλές ευκαιρίες στο α΄ημίχρονο για ακόμα περισσότερα τέρματα. Το γκολ του Ιωάννου στο 18΄, εν τέλει, “σφράγισε” το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Μάντζιου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, δείχνοντας σημάδια κόπωσης. Στους 36 βαθμούς πλέον ο Άρης, με έξι “τρίποντα”, μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με 4-2-3-1 ο Άρης. Στο τέρμα ο Σιαμπάνης, με τον Σούντγκρεν δεξιά στην άμυνα και αριστερά τον Ιωάννου. Στα στόπερ, οι Δεληζήσης και Ροζ. Στην μεσαία γραμμή, δίδυμο οι Τζέγκο και Σάσα. Ο Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπερτόγλιο πίσω του, τον Σίλβα αριστερά και τον Γκάμα δεξιά, στις πτέρυγες.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Από το πρώτο 1ολεπτο και μετά, ο Άρης ανέβασε “στροφές” και άρχισε να απειλεί την αντίπαλη εστία. Στο 11΄, το απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκάμα, δεν αιφνιδίασε όσο θα ήθελε ο Πορτογάλος, με τον γκολκίπερ του ΑΠόλλωνα να απομακρύνει σε κόρνερ, στην δεξιά του γωνία. Στο 12΄, “ψαλιδάκι” του Ροζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μαντσίνι για λίγο δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα. Γύρισμα του Σίλβα, στο 14΄, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Τζέγκο έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΡΗ ΜΕ ΙΩΑΝΝΟΥ!

Στο 18΄, η υπεροχή του Άρη μεταφράστηκε σε γκολ. Στο κόρνερ του Γκάμα, ο Μαντσίνι πήρε την κεφαλιά, αυτή κάπου κόντραρε, με τον Μπερτόγλιο στο δεύτερο δοκάρι να βλέπει την δική του κεφαλιά να αποκρούεται δύσκολα, με τον Ιωάννου, πάνω στην γραμμή σχεδόν να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 0-1! Πρώτο γκολ του Κύπριου μπακ με τα “κιτρινόμαυρα”. Στο 20΄, ο Γκάμα έπιασε φοβερό σουτ με το δεξί, εκτός μεγάλης περιοχής, με τον γκολκίπερ του Απόλλωνα να διώχνει εντυπωσιακά με το ανάποδο χέρι!

“STOP” ΑΠΟ ΣΙΑΜΠΑΝΗ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ 0-2 ΑΠΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Μεγάλη ευκαιρία, η πρώτη, για τον Απόλλωνα, ο Σιαμπάνης με τα πόδια, απομάκρυνε το τετ α τετ του Φερνάντεζ στο 30΄! Στο επόμενο λεπτό, ο Μπερτόγλιο έβγαλε την κάθετη στον Μαντσίνι, που βιάστηκε να πλασάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να του αρνείται το 0-2! Στο 33΄, ο Μπερτόγλιο, μετά το γύρισμα του Σούντγκρεν, δεν έπιασε το σουτ και έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ. Ο Μαντσίνι βγήκε δύο φορές οφ σάιντ, σε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ, ενώ στο 42΄, ο Γκάμα δεν βρήκε συμπαίκτη του στην μεγάλη περιοχή.

Στο 43΄, ο Σίλβα από τα δεξιά δεν μπόρεσε να κάνει δυνατό σουτ, ενώ στο 45΄, ξανά ο Πορτογάλος έκανε το σουτ, με τον Βέρχουλστ να του αρνείται το γκολ, με τα πόδια, στην τελευταία καλή στιγμή του Άρη στο α΄ημίχρονο, διότι η τελευταία… δεν θα μετρούσε! Ο Τζέγκο έκανε το σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Διαμαντόπουλος σφύριξε για ημίχρονο, μόλις ο Αυστραλός έκανε το σουτ! Απίστευτο…

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μαντσίνι έδωσε τον Γκάμα, που σούταρε άουτ, εκτός μεγάλης περιοχής! Στο 49΄, ο Σάσα πάτησε στην μεγάλη περιοχή, αλλά κέρδισε μόνο το κόρνερ από το σουτ του! Η φάση ξεκίνησε, με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας από τους παίκτες του Άκη Μάντζιου.

Ευκαιρία ολοκληρωμένη από πλευράς Άρη ή γηπεδούχων, δεν έγινε μέχρι για αρκετή ώρα, καθώς ο Μάντζιος θέλοντας να ενισχύσει το κέντρο του, γύρισε το σύστημα σε 4-3-3. Οι “κιτρινόμαυροι” εμφάνισαν σημάδια κόπωσης και είχαν την επόμενη καλή τους στιγμή στο 79΄, με τον Μαντσίνι να κάνει την κούραση, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, με διπλή προσπάθεια, μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι είχαν σημαντική ευκαιρία στο 85΄, με την κεφαλιά του Ντάουντα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη. Το 0-1, όμως, έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να πετυχαίνει ένα ακόμα “διπλό”, το 6ο φετινό, μακριά από την έδρα του.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Μπεντινέλι (68΄Μουνιέ), Φατιόν (68΄Κιτόκο), Κάλισιρ, Φερνάντεζ (84΄Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου (85΄Σάκιτς), Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (73΄Ματέο), Γκάμα (73΄Μάνος), Σίλβα (63΄Κάτσε), Μαντσίνι (85΄Λόπεθ)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Boηθοί: Τριανταφύλλου-Κολοσιώνης, VAR: Ματέι Ζουγκ (Σλοβενία),  ΑVAR: Νικολακάκης, 4ος: Σκουλάς

To Top