ΑΠΟΨΕΙΣ

Με τόσα και τέτοια λάθη δεν ελπίζεις, παίρνεις ό,τι σου αξίζει…

Πήρε ότι ακριβώς άξιζε από το χθεσινό ματς ο Άρης. Τίποτα! Όταν γίνονται τόσα πολλά λάθη και κυρίως όταν γίνονται από εκεί που δεν θα το περίμενε ποτέ κανείς, δεν μπορείς να ελπίζεις για κάτι καλό σε ένα τέτοιο ματς, υψηλών απαιτήσεων…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Θα ήταν ποδοσφαιρικά άδικο οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την ήττα για τον Άρη χθες στο Περιστέρι. Επιλέγουμε να λέμε και θα λέμε μόνο αλήθειες…

Οι επιλογές του Σάββα Παντελίδη ως προς τα νέα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας δεν του βγήκαν και μοιραία ο Άρης ήταν ακίνδυνος επιθετικά και ασταθής αμυντικά. Ο Μάβραϊ ανεβαίνει διαρκώς στις προπονήσεις, όμως αποδείχθηκε πως ήταν ακόμα νωρίς για να μπει στο αρχικό σχήμα και να “σπάσει” το δίδυμο, Βέλεθ-Δεληζήση, που προσέφερε την απαιτούμενη ηρεμία και εγγύηση.

Από την άλλη ο Κολάσο, έδειξε για μία ακόμα φορά πως… δεν μπορεί. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί, δεν έχει την ψυχολογία να βοηθήσει. Αγωνίστηκε ως “δεκάρι” σε μία θέση που δεν γνωρίζει καλά. Δεν αντεπεξήλθε και γρήγορα ο Σάββας Παντελίδης έκανε εσωτερικές αλλαγές για να να διορθώσει και ο ίδιος την λάθος του επιλογή. Μέχρι που τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο και η ομάδα τουλάχιστον επιθετικά, βελτιώθηκε σημαντικά.

Όμως και πάλι τίποτα δεν ήταν αρκετό για τον χθεσινό πολύ απλά κακό Άρη. Η δεύτερη χειρότερη εμφάνιση της φετινής ομάδας, μετά από εκείνη στον ΟΑΚΑ. Συμπέρασμα; Πως ακόμα και στην κακή του μέρα ο Άρης, δεν μπορεί να αντισταθεί απέναντι σε ποιοτικές ομάδες. Διότι μην ξεχνάμε πως ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα τριετίας, με σταθερό κορμό, καλό προπονητή και μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από τον Άρη φέτος.

Συνολικά 47 λάθη στο χθεσινό ματς ο Άρης. Με αυτά βρίσκεται κι επίσημα πλέον στην πεντάδα των ομάδων με περισσότερα λάθη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αριθμός θα έλεγε κανείς πως ίσως είναι και… συνηθισμένος για τον φετινό Άρη. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση χθες, είναι οι παίκτες από τους οποίους προήλθαν.

Όταν βλέπεις για παράδειγμα τον Χουλιάν Κουέστα να κάνει ένα τόσο σοβαρό λάθος στο 91΄και να είναι σχεδόν στη… σέντρα με τέσσερα λεπτά παιχνιδιού ακόμα, δείχνει έλλειψη καθαρού μυαλού. Και από παίκτες σαν τον Ισπανό δεν το περιμένει κανείς. Και δεν ήταν μόνο αυτός…

Λάθη έγινα απ όλη την ομάδα, από κάθε ποδοσφαιριστή. Τόσο στο τραγικό πρώτο ημίχρονο, όσο και στο βελτιωμένο αλλά “λίγο” δεύτερο. Λάθη αμυντικά, στη μεσαία γραμμή, αλλά και επιθετικά. Ο Ατρόμητος σκοράρει τα δύο πρώτα γκολ, όντας οι παίκτες του αμαρκάριστοι στην μικρή περιοχή του Άρη. Απαράδεκτο για ομάδα που θέλει αποτέλεσμα σε εκτός έδρας ματς. Δύο γκολ “δώρα” στους γηπεδούχους, αν και δεν συγκρίνονται με αυτά των καθυστερήσεων.

ΥΓ. Ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματος από εδώ και στο εξής για τον Άρη μειώνεται. Χρέος τεχνικού τιμ και παικτών να συνεχίσουν μόνο με νίκες.

ΥΓ.1. Παίκτες όπως ο Διαμαντόπουλος αξίζουν ευκαιρίες. Ειδικά όταν δείχνουν τέτοιο πάθος και τέτοια διάθεση να αγωνιστούν.

ΥΓ.2. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στο Περιστέρι, παρά την διπλή απαγόρευση. Οι οπαδοί του Ατρόμητου έδειξαν την ποιότητά τους, βοηθώντας τους φίλους του Άρη να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Ας “ξυπνήσουν” αυτοί που έχουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους και ας κατανοήσουν πως η απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων μόνο κακό κάνει…

 

 

 

To Top