ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «υπογραφή» Νταρίντα, ο Άρης «μίλησε» στο τέλος και πήρε προβάδισμα πρόκρισης (3-0)

Με πρωταγωνιστή τον Νταρίντα που πέτυχε δύο γκολ (60 & 93′) και τον Σουλεϊμάνοφ που έβαλε άλλο ένα πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Άρης νίκησε την Νίκη Βόλου με 3-0 βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αγχώθηκε αλλά νίκησε! Ο Άρης έχασε πολλές ευκαιρίες, έλυσε τον… γόρδιο δεσμό με τον Βλαντιμίρ Νταρίντα και έκανε… πάρτι στις καθυστερήσεις, παίρνοντας σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της Νίκης την επόμενη Τρίτη.

ΜΑΝΟΥ, ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα του Άρη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς επέλεξε τον Κουέστα στην εστία, τους Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ντουκουρέ με τον Νταρίντα επιλέχθηκαν στη μεσαία γραμμή.

Ο Μανού Γκαρθία πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος, έχοντας τον Φετφατζίδη και τον Σαβέριο στα άκρα της επίθεσης και τον Μορόν ως φορ στην κορυφή.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΚΑΙ 0-0 ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Άρη να πιέζει και τους φιλοξενούμενους να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν. Οι κιτρινόμαυροι είχαν καλές στιγμές με κεντρικό πρόσωπο τον Μορόν, με τον Ισπανό να μην καταφέρνει να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9ο λεπτό. Ο Μάνου Γκαρθία έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μορόν, όμως το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και εξουδετέρωσαν οι αμυντικοί της Νίκης Βόλου.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ισπανός έχασε σημαντική ευκαιρία. Ωραία συνεργασία στα όρια της περιοχής, ο Μορόν πήρε την μπάλα στα αριστερά, πλάσαρε με το δεξί αλλά ήταν αρκετά αδύναμο με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 12ο λεπτό έγινε και τρίτη τελική από τον Μορόν, ο οποίος κινήθηκε εντυπωσιακά ανάμεσα στους αμυντικούς και σε μικρό χώρο, αλλά για ακόμη μία φορά, το σουτ του ήταν κακό, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Νταρίντα, όμως το τέρμα του Τσέχου ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Ο Φέραρι έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα και στρώθηκε στον Νταρίντα ο οποίος με ένα ωραίο βολέ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-0. Η φάση εξετάστηκε από το VAR με τον Μορόν να βρίσκεται σε αντικανονική θέση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΜΟΡΟΝ, ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άκη Μάντζιο να κάνει τρεις αλλαγές με τους Οντουμπάτζιο, Βερτστράτε και Σουλεϊμάνοφ να μπαίνουν στο παιχνίδι. Ο Άρης συνέχισε στο ίδιο τέμπο, πιέζοντας τη Νίκη Βόλου με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται σε παθητικό ρόλο.

Στο 53′ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία! Ο Μορόν πλάσαρε από κοντά και ο Γκαραβέλης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Στο 60 ήρθε και πάλι η σειρά του Νταρίντα να σκοράρει με το γκολ να μετράει μετά από εξέταση του VAR.
Ο Σουλεϊμάνοφ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Γκαραβέλης απέκρουσε και ο Νταρίντα σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΝΤΑΡΙΝΤΑ ΚΑΙ 2-0

Στο 93 ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Τσέχο. Ωράια σέντρα του Σαβέριο βρήκε ακριβώς στο κεφάλι του Νταρίντα ο οποίος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη για το 2-0!

ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΦ ΚΑΙ 3-0

Στο 96′ ο Ρώσος μεσοεπιθετικός του Άρη πέτυχε το τρίτο γκολ για τους κιτρινόμαυρους, το οποίος ήταν και το εντυπωσιακότερο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σουλεϊμάνοφ κατέβασε στην απέναντι πλευρά εντός περιοχής και με τρομερό φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι πάνω γωνία του Γκαραβέλη.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Μοντόγια (46′ Οντουμπάτζιο), Ντουκουρέ (46′ Βερστράτε), Νταρίντα, Σαβέριο, Μάνου Γκαρθία (57′ Σαμόρα), Φετφατζίδης (46′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (56′ Ριμπέιρο), Γαβριηλίδης, Πολίτης (84′ Τοπαλίδης), Κρητικός (72′ Ναά), Τζιώρας (57′ Παναγιωτίδης 83’λ.τ. Βουκελάτος)

Διαιτητής: Βεργέτης Χρ.

Βοηθοί: Χριστάκογλου, Νίκζας

4ος: Τσέτσιλας

VAR: Γκάμαρης, Βεργέτης Δ.

To Top