ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Με ψυχή και παθιασμένο κόσμο πήρε “χρυσό” τρίποντο (1-3)

Ένα ακόμα βήμα στο δρόμο της ανόδου έκανε με τον κόσμο στο πλευρό του σήμερα ο Άρης, που… απέδρασε με “τρίποντο” από το Δημοτικό Στάδιο Σερρών, επικρατώντας (1-3) του Πανσερραϊκού, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο Άρης ήταν… λιοντάρι, είχε ψυχή, είχε πάθος, κι αφού “σπατάλησε” ένα ακόμη ημίχρονο, κατάφερε να αποσπάσει την 13η του νίκη στο πρωτάθλημα και το 7ο διπλό, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος, παραμένοντας πρώτος κι αήττητος.

Ο Δημήτρης Σπανός δεν έκανε καμία αλλαγή και εμπιστεύτηκε την ίδια ενδεκάδα αυτή που είχε κόντρα στην Σπάρτη, την προηγούμενη αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ξεκινώντας τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Χαντί (επιτελικό μέσο), Μπαστακό (κεντρικό επιθετικό).

Ο Άρης είχε από το ξεκίνημα τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, κυριάρχησε στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή του Πανσερραϊκού, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου, με εξαίρεση την κεφαλιά του Χαντί στο 30’ που πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, ο Άρης πίεσε ακόμη περισσότερο, έβαλε την μπάλα στην περιοχή του Πανσερραϊκού, χωρίς να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων, σπαταλώντας ακόμη ένα ημίχρονο (0-0), αν και είχε 66% κατοχή της μπάλας.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης μπήκε δυνατά αναζητώντας ένα γκολ που θα «έλυνε» τον «γόρδιο δεσμό», είχε δυο καλές στιγμές με τους Κάσσο και Μπαστακό, αλλά ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που είχε δοκάρι στο 51΄σε κόντρα μετά από σουτ του Ναζίμ.

Ο Σπανός έριξε νωρίς (53’) τον Διαμαντόπουλο στο παιχνίδι, αντί του Μπαστακού, ζητώντας περισσότερη ουσία στην επιθετική γραμμή. Το γκολ δεν άργησε να έρθει από στημένη φάση!

Στο 58’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα, ο Σόουζα «χτύπησε» μέσα από την καρδιά της άμυνας του Πανσερραϊκού και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ (0-1).

Ο Άρης αναζήτησε το δεύτερο γκολ, είχε το απόλυτο έλεγχο, αλλά κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, μετά από ένα ολέθριο λάθος του Μουμίν έξω από την περιοχή, έδωσε το δικαίωμα στον Πανσερραϊκό να ισοφαρίσει με σουτ του Τσιμίκα στο 76′ (1-1).

Παρόλα αυτά, οι κιτρινόμαυροι, δεν το έβαλαν κάτω. Ο Σπανός έριξε στα τελευταία λεπτά τους Πασά και Μιλούνοβιτς για να “χτυπήσει” στο 89′ ο Διαμαντόπουλος,μετά από διπλή προσπάθεια (1-2).

Οι κιτρινόμαυροι δεν σταμάτησαν εδώ και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας το 1-3 με τον Τζανακάκη, μετά από “κούρσα” του Πασά από τα αριστερά!

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Ναζίμ (84′ Βοσκόπουλος), Σιάκκας, Ποζατζίδης (56′ Ν’Νόμο), Κρητικός (69′ Κάκκο), Τσιμίκας, Γκούρτσας.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος (88′ Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί (83′ Πασάς), Μπαστακός (53′ Διαμαντόπουλος).

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου) Βοηθοί: Δημητριάδης (Θράκης), Μαυρουδής (Ηρακλείου)

To Top