Με “όπλο” την παράδοση στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς ο Άρη για ένα ακόμα “διπλό” στο ΟΑΚΑ

Ενδιαφέροντα στατιστικά παρουσιάζει η προαναγγελία της Super League για το σημερινό (19:30) παιχνίδι του Άρη με αντίπαλο την ΑΕΚ. Οι κίτρινοι έχοντας ως “όπλο” την παράδοση που θέλει στις τρεις τελευταίες τους επισκέψεις στην Αθήνα να μετράνε μία νίκη και δύο ισοπαλίες, σήμερα θέλουν να πετύχουν ένα ακόμα “διπλό”.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Super League:

Οι δύο κιτρινόμαυρες ομάδες ολοκληρώνουν τη σεζόν με ένα παιχνίδι ανάμεσά τους, το μοναδικό της τελευταίας αγωνιστικής με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ με νίκη περνάει τρίτη και ο Άρης μένει τέταρτος, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει τρίτη αν δεν ηττηθεί. Και οι δύο με τη λήξη του αγώνα τους θα ξεκινήσουν το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, που θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Η ΑΕΚ
Τον 50ό και τελευταίο αγώνα στη σεζόν δίνει η ΑΕΚ, που ήταν τέταρτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εκεί θα τερματίσει και τα Playoffs, μόνο αν νικήσει τον Άρη. Έχοντας εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, έφερε ισοπαλία στην Τρίπολη.
Έχει χάσει οκτώ από τα 14 τελευταία επίσημα, τέσσερα από τον ΠΑΟΚ, δύο από το Βόλο και δύο από τον Ολυμπιακό.
Έχει τώρα μια νίκη στα έξι τελευταία επίσημα και τέσσερις στα 16τελευταία.
Έχει κάνει 19 ήττες στη σεζόν. Είναι οι περισσότερες στην ιστορία της σε μια σεζόν, από το 1959 που ξεκίνησε η Α’ Εθνική. Είχε χάσει 17 το 2011-12 και το 2012-13.
Στο πρωτάθλημα μόνο έχει τέσσερις νίκες στα 14τελευταία και μία στα πέντε τελευταία. Αυτή με τον Παναθηναϊκό, που της εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Κέρδισε έξι από τα τελευταία 18παιχνίδια πρωταθλήματος, αφού είχε αμέσως πριν, τον Ιανουάριο, τέσσερις νίκες στη σειρά.
Έχει χάσει πέντε από τα 10τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού είχε μια στα 12αμέσως προηγούμενα.
Έχει χάσει πέντε από τα10τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού είχε χάσει πέντε στα προηγούμενα 25.
Έκανε μια ήττα στα οκτώ πρώτα, αλλά εννέα στα 27που ακολούθησαν.
Έκανε δύο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία, αφού δεν είχε στα έξι προηγούμενα.
Κράτησε το «μηδέν» με τον Παναθηναϊκό, αφού έχασαν πέναλτι οι «πράσινοι», μετά από οκτώ παιχνίδια, που παραβιαζόταν συνεχώς η εστία της.
Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε ένα από τα 10τελευταία και σε δύο από τα 15τελευταία.
Έχει μαζέψει 33βαθμούς εκτός έδρας και 26 στην έδρα της!
Έχει δεχτεί 45γκολ στο πρωτάθλημα στα 35παιχνίδια της, τα περισσότερα από όλες τις ομάδες της εξάδας.
Μόνο η ΑΕΛ με 47 έχει χειρότερη άμυνα, ενώ 45 έχει δεχτεί και ο ΟΦΗ.
Στο Κύπελλο απέκλεισε τον Απόλλωνα και το Βόλο, ενώ έχασε δύο φορές στα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ 1-0 εντός έδρας και 2-1 στην Τούμπα.

Ο Άρης
Δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ώστε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του να ξαναπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, θα υπερασπιστεί τώρα τρίτη θέση απέναντι στην ΑΕΚ.
Δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια του, χάνοντας δύο από αυτά, και τα δύο από τον ΠΑΟΚ.
Έχει να κάνει νίκη από τις 18 Απριλίου, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είναι και το μοναδικό που κέρδισε στα επτά τελευταία.
Έκανε τέσσερις ήττες ως τώρα στα Playoffs, περισσότερες από κάθε ομάδα, μαζί με την ΑΕΚ.
Είχε τελειώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αήττητος σε έξι.
Ξεκίνησε αήττητος στα επτά πρώτα, αλλά έκανε εννέα ήττες στα 28 που ακολούθησαν.
Έχει χάσει οκτώ από τα 23 μέσα στο 2021, αφού είχε μια ήττα στα 12 προηγούμενα.
Νίκησε τον Παναθηναϊκό εκτός στα Playoffs με ανατροπή σκορ, κάτι που είχε να κάνει από την πρεμιέρα όταν νίκησε τη Λαμία. Ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια έκανε 15 νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ!
Κράτησε το «μηδέν» στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα έξι προηγούμενα.Δεν είχε δεχτεί στα επτά από τα 11 αμέσως προηγούμενα.
Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 26 γκολ.
Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 18 αγώνες. Περισσότερους από τους μισούς.
Είχε σκοράρει και στα 12 πρώτα της σεζόν, αλλά σε 14 από τα 23 στη συνέχεια.
Από τις 21 Σεπτεμβρίου έχει στον πάγκο του τον Απόστολο Μάντζιο, που αντικατέστησε τον Μίκαελ Ένινγκ.

Μεταξύ τους
Από «διπλό» σε… «διπλό» το πάνε η ΑΕΚ και ο Άρης στα παιχνίδια τους. Στα τελευταία τέσσερα νικά ο φιλοξενούμενος, ενώ στα τελευταία επτά δεν κερδίζει ο γηπεδούχος! Μόλις στις 14 Ιανουαρίου έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, καθώς είχε αναβληθεί έτσι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έπαιξαν και τα δύο παιχνίδια. Και σε λιγότερο από τρεις μήνες και το τρίτο.
Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα μισά συν ένα παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα, 59 από τα 117.
Δύο «διπλά» στην κανονική περίοδο είχαν να γίνουν από τη σεζόν 2010-11. Τώρα μάλιστα έγινα για πρώτη φορά τρία.
Η νίκη του Άρη το Φεβρουάριο σταμάτησε ένα σερί επτά επίσημων αγώνων τους, που η ΑΕΚ ήταν αήττητη. Οι πέντε ήταν για το πρωτάθλημα.
Τώρα ο Άρης έχει μια νίκη στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα και εννέα επίσημα. Ακόμα έχει δύο νίκες στα 11 τελευταία πρωταθλήματος.
Η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία, όσες είχε και στα 10 αμέσως προηγούμενα.
Στα επτά τελευταία τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα δεν έχει νίκη γηπεδούχος! Στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ έχει τέσσερις νίκες, στην Αθήνα ο Άρης μια και δύο ισοπαλίες.
Είναι εντυπωσιακό, ότι η ΑΕΚ κέρδισε δύο διαδοχικά παιχνίδια, Ιούλιο 2020 και Ιανουάριο 2021 αφού από το 2010 στα μεταξύτους παιχνίδια για το πρωτάθλημα, δεν έχει καταφέρει μια ομάδα να κερδίσει δύο διαδοχικά παιχνίδια!
Ο Άρης έχει να κερδίσει διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος με την ΑΕΚ από το 1995 και δεν τα κατάφερε και φέτος!
Πέρσι έπαιξαν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου με συναρπαστική εξέλιξη. Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 στην έδρα της. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Άρης βρέθηκε να είναι αγκαλιά με την πρόκριση νικώντας 2-0 ως το 90’, όταν μείωσε ο Λιβάια και έστειλε τοπαιχνίδι στην παράταση, όπου με ένα ακόμα γκολ του ίδιου, η ΑΕΚ ισοφάρισε 2-2 και προκρίθηκε.
Και οι 12 τελευταίες ισοπαλίες τους είχαν γκολ. Κοντεύουν 30 χρόνια χωρίς 0-0, από το Σεπτέμβριο του 1991.
Από το 1999 ως το 2008 η ΑΕΚ είχε ένα σερί 17 αγώνων χωρίς ήττα από τον Άρη. Σταμάτησε στα πλέι οφ του 2008 με ένα εντυπωσιακό 4-0 του Άρη.
Νίκες ΑΕΚ: 59
Ισοπαλίες: 31
Νίκες Άρη: 27

To Top