Με 190 εκατ. ευρώ στην ΟΠΑΠ- Scientific Games- Intralot η διαχείριση των κρατικών λαχείων

Αποδεκτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η νέα βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η κοινοπραξία ΟΠΑΠ- Scientific Games- Intralot για την 12ετή διαχείριση των κρατικών λαχείων.

Η κοινοπραξία είχε καταθέσει τη Δευτέρα την πρώτη οικονομική προσφορά, η οποία αυξήθηκε μετά από απαίτηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Η τελική προσφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέγγισε τα επίπεδα των 190 εκατ. ευρώ  και δόθηκε μετά απο συνεχείς  διαπραγματεύσεις,  από την κοινοπραξία με επικεφαλής την OPAP International, θυγατρική της ΟΠΑΠ Α.Ε., για την απόκτηση αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη.

Όπως μετέδωσε το MEGA,  το Δημόσιο θα επιβάλει ετήσια φορολόγηση στα καθαρά έσοδα ύψους 30%, με το τελικό ποσό που θα εισπράττει να μην μπορεί να είναι μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, ο νέο ιδιοκτήτης των Κρατικών Λαχείων δεσμεύεται για την πληρωμή φόρων συνολικά 600 εκατ. ευρώ σε διάστημα 12ετίας.

Το αποκλειστικό δικαίωμα που αποκτά θα αφορά όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά λαχεία, τα οποία διεξάγονται με κλήρωση ή χωρίς (στιγμιαία, δηλαδή το γνωστό Ξυστό), εκτός διαδικτύου, με τη χρήση λαχνών. Αυτά αφορούν σήμερα το Εθνικό, Λαϊκό, Ευρωπαϊκό, το Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Ειδικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης (Πρωτοχρονιάτικο).

Η άδεια δεν θα περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά λαχεία, διαδικτυακά ή μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το μεσημέρι.

Πηγή: news247.gr

 

To Top