ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Με VAR το Άρης – ΟΦΗ για το κύπελλο

Με VAR θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του Άρη με τον ΟΦΗ για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από σχετικό αίτημα προς την ΕΠΟ.

VAR θα υπάρχει και στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Βόλο, καθώς το ζήτησαν και οι ομάδες.

Σε κανένα από τα υπόλοιπα έξι ματς η διαιτητική ομάδα δεν θα έχει τη βοήθεια του VAR, όπως αποδεικνύεται και από τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ για τους ορισμούς των διαιτητών.

Υποδομή για VAR υπάρχει στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – Κηφισιά), στο ΔΑΚ Λαμίας (Λαμία – Ιωνικός) και στο Πανθεσσαλικό (Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός), αλλά οι αντίπαλοι προφανώς δεν «καίγονταν» για τη λειτουργία του VAR.

Στη Λιβαδειά (Λεβαδειακός – Ολυμπιακός), στο Αλκαζάρ (ΑΕΛ – ΠΑΟΚ) και στον Αγιο Νικόλαο (ΑΟΑΝ – Αναγέννηση Καρδίτσας) δεν υπάρχει υποδομή για VAR. Αν οι γηπεδούχοι ήθελαν να διεξαχθούν τα παιχνίδια με VAR έπρεπε να δηλώσουν άλλη έδρα, στην οποία θα ήταν δυνατή η λειτουργία του. Δεν το έκαναν κι έτσι σ’ αυτά τα παιχνίδια οι διαιτητές που ορίστηκαν (όλοι Ελληνες!) θα σφυρίξουν με τον… πατροπαράδοτο τρόπο.

Στις ρεβάνς αγώνων που θα διεξαχθούν χωρίς VAR, ανάλογα με τη βούληση των ομάδων μπορεί να δούμε και VAR, αν ασφαλώς τα γήπεδα το «υποστηρίζουν»! Δηλαδή στο ΠΑΟΚ- ΑΕΛ, το Ολυμπιακός – Λεβαδειακός, το Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου, το Ιωνικός – Λαμία.

Θυμίζουμε πως ένας εκ των αρμοδίων στο θεσμό του Κυπέλλου και μέλος της επιτροπής διοργανώσεων, Κώστας Νίκας, είχε πει για το Κύπελλο και το VAR πως «σε σχέση με πέρυσι για το VAR υπάρχει η διαφοροποίηση πως πρέπει να το αιτηθεί μία από τις δύο ομάδες. Τα έξοδα του VAR τα χρεώνονται οι ομάδες. Εάν ζητήσει κάποια ομάδα και δεν έχει γήπεδο που να διαθέτει VAR, τότε θα πρέπει να βρει και γήπεδο. Το κόστος είναι στα 5.600 ευρώ σε γήπεδα που έχουν εγκατάσταση για το VAR. Εάν δεν υπάρχει σε κάποιο γήπεδο τότε θα χρειαστούν άλλες 3.000 ευρώ. Μπορεί να υπάρξει και αίτημα για ξένους διαιτητές από τις ομάδες. Δεν άλλαξε το εκτός έδρας γκολ για τον θεσμό. Η UEFA και η FIFA το άλλαξαν αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Εμείς κάναμε την συζήτηση και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης, είπε να το αφήσουμε ως έχει. Για τις επόμενες αγωνιστικές θα μιλήσουμε με τις ομάδες».

Επίσης η ΕΠΟ για το θέμα του VAR είχε ανακοινώσει πως αποφάσισε τα εξής: Να χρησιμοποιηθεί VAR στους αγώνες Κυπέλλου από την επόμενη φάση (φάση των 16) με έξοδα των ομάδων.

To Top