Με wild card στη Μελβούρνη ο Μάρεϊ

Τρία χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή του, ο Αντι Μάρεϊ ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Μελβούρνη και το Australian Open.

Ο 34χρονος Βρετανός, που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και έχει πέσει στο Νο 134 της παγκόσμιας κατάταξης, θα έπρεπε κανονικά να περάσει από προκριματικά, όμως η κάρτα ελεύθερης συμμετοχής του δίνει τη δυνατότητα να μπει απευθείας στο κυρίως ταμπλό.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στο Australian Open. Εζησα σπουδαίες στιγμές στην Αυστραλία, παίζοντας μπροστά στο φανταστικό κοινό, και ανυπομονώ να ξαναπατήσω στο κορτ του Melbourne Park» δήλωσε ο Μάρεϊ, ο οποίος έφτασε πέντε φορές ως τον τελικό του τουρνου, με πιο πρόσφατη το 2016, γνωρίζοντας όμως ισάριθμες ήττες (τέσσερις φορές από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μία από τον Ρότζερ Φέντερερ).

Ο Βρετανός αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη Μελβούρνη το 2019, όπου ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Το 2020 απουσίασε λόγω τραυματισμού, ενώ πέρυσι επρόκειτο να συμμετάσχει (πάλι με wild card), αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

To Top