“Μηδέν αρνητικό” και Χριστούγεννα στα… επείγοντα: 0-0! (video)

Ο Άρης θα κάνει Χριστούγεννα στα… επείγοντα! Τα πιο δύσκολα των τελευταίων χρόνων. Για μια ακόμη φορά βυθίστηκε στη μετριότητα, εγκλωβίστηκε στη διπλή ζώνη άμυνας του Παναιτωλικού και έμεινε στο… μηδέν, παραχωρώντας λευκή ισοπαλία 0-0 μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ομάδα χωρίς πλάνο, φαντασία, δύναμη ή πάθος περίμενε το γκολ από κάποια στημένη φάση, προκαλώντας την πικρία και τον προβληματισμό στον κόσμο του, ο οποίος βλέπει την ομάδα να παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αρκετές αλλαγές είχε στην ενδεκάδα ο Μίχαλ Πρόμπιερζ. Για πρώτη φορά φέτος ο Νέτο ξεκίνησε σε θέση δεξιού μπακ, αλλά και η πρώτη συμμετοχή του Λαζαρίδη στην ενδεκάδα, από τότε που ανέλαβε ο Πολωνός τεχνικός. Στο βασικό σχήμα επανήλθε και ο Καστίγιο, ενώ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Μίσελ, για να πάρει τη θέση του το φετινό… πολυεργαλείο που λέγεται Καζναφέρης.

Με πολλούς παίκτες στο χώρο του κέντρου, αγωνιστική φλυαρία και διστακτικότητα και από τις δυο ομάδες, το πρώτο 20λεπτο κινήθηκε στην μετριότητα. Ο Άρης ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ, στο 21’ όταν από χτύπημα φάουλ του… σπεσιαλίστα Νέτο η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Μπλάζιτς! Ένα λεπτό αργότερα, ο Καστίγιο ανατράπηκε σε μια δύσκολη φάση, αλλά ο Κουκουλάκης είδε… θέατρο και εξάντλησε την αυστηρότητα του δείχνοντας κίτρινη κάρτα.

Ο τραυματισμός του Γιαννιώτα άλλαξε τα πλάνα του Πρόμπιερζ. Ο Κατίδης που μπήκε στον αγώνα, πέρασε στον άξονα πίσω από τον Τσέζαρεκ, ο Ουμπίντες πέρασε δεξιά και ο Καστίγιο αριστερά. Ο Άρης σε όλο το πρώτο 45λεπτο είχε μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα, σημαντικά κενά στο κέντρο και εκτός από δυο σουτ του Φατί, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία Παναιτωλικού, παρουσιάζοντας για μια ακόμη φορά ένα μέτριο πρόσωπο.

Ο Πρόμπιερζ έριξε νωρίς στο δεύτερο μέρος τον Σολτάνι, αντί του αρνητικού Καστίγιο, θέλοντας να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή, με στόχο το γκολ που θα έλυνε τον γρίφο της πολυπρόσωπης άμυνας του Παναιτωλικού.

Τα λεπτά περνούσαν χωρίς ουσία μεγαλώνοντας τον εκνευρισμό και την πίεση στις κινήσεις των παικτών του Άρη. Στο 68’ μετά από λάθος του Θεοδωρίδη, ο Άρης έχασε στην αντεπίθεση μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει με τον Κατίδη, αλλά με τον Μπλάζιτς να τον σταματάει.

Ο Πολωνός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του Μίσελ, αντί του Καζναφέρη, περνώντας στα δεξιά τον Σολτάνι και αριστερά τον Ουμπίντες. Ο Άρης αύξησε την πίεση απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας του Παναιτωλικού και στο 76’ ο Σολτάνι απώλεσεε την ευκαιρία του αγώνα χάνοντας εξ επαφής γκολ που δεν… χάνεται μετά από πάσα-«πάρε βάλε» του Κατίδη.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Άρης ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και μοιραία έμεινε στο 0-0.

Από τον μέτριο Άρη, ξεχώρισαν οι Φατί, Κατίδης, Ουμπίντες. Πολύ κακό για το τίποτα ο Χαριστέας, σε έναν Παναιτωλικό που τον ένοιαζε μόνο το μηδέν.

Χωρίς τη μεγάλη φάση, δεν απέφυγε τα λάθη ο Κουκουλάκης, τα περισσότερα σε βάρος του Άρη, «πρόλαβε» να δείξει… κόκκινη στις καθυστερήσεις στον Φατί!

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Νέτο, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης (70’ Μίσελ), Φατί, Τόχα, Ουμπίντες, Γιαννιώτας (37’ Κατίδης), Καστίγιο (55’ Σολτάνι), Τσέζαρεκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Κουτρομάνος (10’ Παλαιολόγος), Άντι, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μουμίν (75’ Κούσας), Ρότσα, Θεοδωρίδης (82’ Μπουμάλ), Καμαρά, Χαριστέας.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

 

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα Άρης – Παναιτωλικός 0-0:

{youtube}OGYZs8O_FnE|640|360|1{/youtube}

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top