Μηδέν σε όλα, αλλά όσο υπάρχουν ελπίδες οφείλει να παλέψει για την ζωή του!

Ο Άρης δεν κέρδισε τον Πανθρακικό και έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει μια ομάδα από κάτω. Είναι ένα αποτέλεσμα που σαφώς κρατάει τους κίτρινους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά όσο υπάρχουν ελπίδες, ο Άρης οφείλει να τις διεκδικήσει ως το τέλος.

Το τελικό 0-0 είναι αποτέλεσμα που οφείλεται κυρίως στο ότι ο Άρης δεν μπόρεσε να παίξει ποδόσφαιρο με ανάπτυξη, γιατί μπήκε στην “παγίδα” του Πανθρακικού, που ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να μην χάσει…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά χωρίς ουσία, γιατί δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε και θα έπρεπε… Οι κίτρινοι δεν είχαν κλασική ευκαιρία στην εστία του Κουτσόπουλου, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ούτε τον Αγκάνθο στην κορυφή της επίθεσης, ούτε την ενέργεια του Γιαννιώτα. Ο Τάτος στο 10′ γύρισε όμορφα τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού, βρήκε τον Διαμαντάκο, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να κοντρολάρει τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει. Επόμενη φάση για τον Άρη που θα μπορούσε να θεωρηθεί ευκαιρία ήταν στο τέλος του ημιχρόνου όταν από κόρνερ του Γιαννιώτα η μπάλα έφτασε στον Πουλίδο, το γυριστό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κουτσόπουλος.

Μέχρι εκείνη τη φάση δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όχι μόνο γιατί ο Άρης είχε πρόβλημα στην ανάπτυξή του, αλλά γιατί οι παίκτες του Πανθρακικού αναλώθηκαν σε καθυστερήσεις ή θεατρινισμούς. Η φάση που εξόργισε τους πάντες ήταν στο 36′ όταν ο Μάνταλος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό αντί να δείξει κάρτα στον Μπαϊκαρά για θέατρο, ενώ αμέσως μετά ο παίκτης της ομάδας από την Κομοτηνή δεν τήρησε το fair play. Όλοι οι παίκτες του Άρη έπεσαν πάνω του, απειλήθηκε γενική σύρραξη και τελικά ο Μάνταλος αντί να δείξει στον Τούρκο κάρτα, “κιτρίνισε” Αγκάνθο, Κοέλιο, Ζαραδούκα και Μουνάφο!

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο μέρος, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Παπαδόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Τριανταφυλλάκο (στη θέση του Παπαζαχαρία), ο Άρης είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Τάτος, Γιαννιώτας και Αγκάνθο δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Διαμαντάκος δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε και μοιραία ο χρόνος περνούσε χωρίς φάση…

Όσο ανέβαζαν οι κίτρινοι την πίεσή τους στην περιοχή του Πανθρακικού, τόσο πιο πολύ χώροι έμεναν κενοί στα μετόπισθεν. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σωστά την κόντρα επίθεση και έφτασαν τρεις φορές σε θέση για γκολ, με τους Μπαϊκαρά (76′), Μίνγκα (79′) και 81′ από κόρνερ που έβγαλε ενστικτωδώς ο Διούδης.

Ο Τάτος στο 83′ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του ήταν εξαιρετικά αδύναμο, ενώ ο Παπαστεριανός δύο λεπτά αργότερα σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ…

Ο Άρης έμεινε με 9 παίκτες στο φινάλε, γιατί αποβλήθηκε στο 89′ ο Ζαραδούκας για φάουλ στον Μίνγκα, ενώ στις καθυστερήσεις πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη ο Παπαστεριανός για να λείψει σε έναν αγώνα, αντί για δυο.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας (51′ Τριανταφυλλάκος), Πουλίδο, Ζαραδούκας, Παπαστεριανός, Κοέλιο, Τάτος, Γιαννιώτας (82′ Σουνάς), Διαμαντάκος (72′ Αγγελούδης), Αγκάνθο

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Κάστσελαν, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (85′ Μακρυδημήτρης), Λουσέρο (90’+2′ Μελίσσης), Τζάνης (67′ Μίνγκας).

To Top